r
Nosalty Logó

Mézes-mustáros csirkemell fehérborral

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Almavirág
Mézes-mustáros csirkemell fehérborral
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
230 °C
  • 10% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 831 kcal
  • 10% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 2492 kcal
  • 10% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 93 kcal
  • 10% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    83.9 g

Zsír

  • Összesen
    12.4 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    243 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2696.9 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    111 mg
  • Kálcium
    127 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    204 mg
  • Foszfor
    970 mg
  • Nátrium
    1274 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    85.2 g
  • Cukor
    40 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    625.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    35 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    52 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    35 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    84 micro
  • Kolin:
    330 mg
  • Retinol - A vitamin:
    30 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    54 micro
  • β-crypt
    28 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    136 micro
Összesen 831 kcal
  • 10% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    251.8 g

Zsír

  • Összesen
    37.1 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    730 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8090.8 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    333 mg
  • Kálcium
    381 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    612 mg
  • Foszfor
    2911 mg
  • Nátrium
    3822 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    255.7 g
  • Cukor
    121 mg
  • Élelmi rost
    29 mg

VÍZ

  • Összesen
    1875.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    105 micro
  • B6 vitamin:
    11 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    155 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    105 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    251 micro
  • Kolin:
    989 mg
  • Retinol - A vitamin:
    90 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    161 micro
  • β-crypt
    83 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    409 micro
Összesen 2492 kcal
  • 10% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.5 g

Zsír

  • Összesen
    1.4 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    28 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    305.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    14 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    110 mg
  • Nátrium
    145 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.7 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    70.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    37 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    15 micro
Összesen 93 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Vegyünk egy mély tepsit, béleljük sütőpapírral. Az újkrumplit mossuk meg, vágjuk félbe, és héjastól helyezzük a tepsibe. Fűszerezzük a krumplikat ízlés szerint.
  2. A húst vágjuk kisebb csíkokra vagy darabokra, ahogy szeretjük. Sózzuk be, és borsozzuk őket egyenként, majd helyezzük a tepsibe őket a krumpli mellé, köré.
  3. A hagymát tisztítsuk meg és vágjuk csíkokra. Oszlassuk el őket egyenletesen a tepsiben. (Ha van fokhagymánk, törjük meg és tegyük a tepsibe. Ha lett volna, a pácba is raktam volna.)
  4. Öntsük alá a bort. Finom szaftja lesz az ételnek tőle, és ebben egyenletesen át fog főni a hús. Használhatunk több bort is, de nem kell, hogy ellepje, mert a teteje úgy nem fog megpirulni. A húsok tetejére csepegtessük a citrom levének felét, a maradék citromlevet keverjük a páchoz.
  5. Készítsük el a pácot: ha sok szafttal szeretjük, használjunk több mustárt. Keverjük el a mézzel. Határozottan édesnek kell lennie, hogy a méz intenzíven érződjön. Tegyünk bele késhegynyi borsot (a húson is van már, ezt vegyük figyelembe) és ízlés szerint kakukkfüvet. A kakukkfűnek intenzív íze van, ezért ha nem vagyunk biztosak a mennyiségben, kóstoljunk. A csirkéhez jól illik és a pácban kell, hogy intenzív íze legyen, így én bátran használtam. Ne felejtsük a maradék citromlevet belekeverni.
  6. A pácot öntsük a húsokra, és mehet az egész a sütőbe. Nem kell a borral elkeverni. A lényeg, hogy rajta legyen a húsokon a pác, és arra süljön rá. Sütés közben lehet a húsok tetejét az alatta lévő borral locsolgatni, ha szeretnénk.
  7. A sütés elején alacsonyabb hőfokot (190-200 fok) használjunk hogy átsüljenek, de a végén nagyobb hőfok (230 körül) kell, hogy átpiruljon a teteje. Sütőtől függően. Légkeveréses sütőm nem volt soha, így arra nem tudok tanácsot adni. Aki akar, használhat alufóliát, hogy gyorsabban süljön, én kihagytam. Akkor kész, ha a hagyma is szépen rápirult. (Nekem előbb kellett kivennem. Így is finom lett.) Jó étvágyat kívánok!
  • Sütés hőfoka: 230 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 50x40
  • Sütés ideje: 80 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 101
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 2738
  • Feltöltés dátuma: 2020. május 17.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Mézes-mustáros csirkemell fehérborral
Almavirág 1 recept

Előző nap sütögettünk a kertben, így a maradékokból másnap szerettem volna valami gyorsat, finomat összerakni a nagyétkű fiúknak. Kezembe akadt a fehérbor-maradék is, ami persze a kajában landolt. :) Ez a bor egy édes muskotályos fehér volt, de bármilyen másik is lehetett volna. A fehér húshoz fehér való, így a csirkéhez fehéret válassz. Mivel előző nap nem tudtam, hogy ez lesz a menü, így nem pácoltam be előre a húst. Kissé savasabb mustárral csináltam, így több méz kellett bele, de ha választhatsz: édesebb mustárral jobb lehet. Ínyencek tejszínesen is elkészíthetik, nekem ez most kimaradt. Ha van fokhagymád, azt is használd fel bátran, nekem nem volt. Ez a recept annyira könnyű, hogy bárki elkészítheti, az alapanyagokat nem kell kimérni. Alkoss érzéssel.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek