Mézes-mustáros sült eperszósszal
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 6% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 12% Zsír
A pácolt húshoz
-
250g sertésoldalas485 kcal
-
0 kcal
-
8g mustár5 kcal
-
0g chili0 kcal
-
0g só0 kcal
-
25g méz76 kcal
Az összeállításhoz
-
250g burgonya144 kcal
-
2g fokhagyma3 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
0g fűszersó0 kcal
-
4g sertészsír34 kcal
Az eperszószhoz
-
50g eper15 kcal
-
19g méz57 kcal
-
0g szegfűszeg0 kcal
-
0g só0 kcal
-
50g habtejszín146 kcal
-
0g édesítőszer0 kcal
Összesen
965
kcal
- 6% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 12% Zsír
A pácolt húshoz
-
1000g sertésoldalas1939 kcal
-
0 kcal
-
30g mustár18 kcal
-
0g chili0 kcal
-
0g só0 kcal
-
100g méz304 kcal
Az összeállításhoz
-
1000g burgonya578 kcal
-
9g fokhagyma12 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
0g fűszersó0 kcal
-
15g sertészsír135 kcal
Az eperszószhoz
-
200g eper60 kcal
-
75g méz228 kcal
-
0g szegfűszeg0 kcal
-
1g só0 kcal
-
200g habtejszín584 kcal
-
0g édesítőszer0 kcal
Összesen
3858
kcal
- 6% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 12% Zsír
A pácolt húshoz
-
38g sertésoldalas74 kcal
-
0 kcal
-
1.1g mustár1 kcal
-
0g chili0 kcal
-
0g só0 kcal
-
3.8g méz12 kcal
Az összeállításhoz
-
38g burgonya22 kcal
-
0.3g fokhagyma0 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
0g fűszersó0 kcal
-
0.6g sertészsír5 kcal
Az eperszószhoz
-
7.6g eper2 kcal
-
2.9g méz9 kcal
-
0g szegfűszeg0 kcal
-
0g só0 kcal
-
7.6g habtejszín22 kcal
-
0g édesítőszer0 kcal
Összesen
147
kcal
- 6% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 67% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 32.9 g
Zsír
-
Összesen 60.7 g
-
Telített zsírsav 24 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 21 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 8 g
-
Koleszterin 199 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1001 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 43 mg
-
Kálcium 102 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 86 mg
-
Foszfor 408 mg
-
Nátrium 352 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 75 g
-
Cukor 41 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 342.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 140 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 66 mg
-
D vitamin: 175 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 10 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 43 micro
-
Kolin: 143 mg
-
Retinol - A vitamin: 137 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 39 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 38 micro
Összesen
965
kcal
- 6% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 67% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 131.4 g
Zsír
-
Összesen 242.9 g
-
Telített zsírsav 98 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 85 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 32 g
-
Koleszterin 796 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4003.9 g
-
Cink 21 mg
-
Szelén 171 mg
-
Kálcium 407 mg
-
Vas 15 mg
-
Magnézium 343 mg
-
Foszfor 1633 mg
-
Nátrium 1409 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 300.2 g
-
Cukor 165 mg
-
Élelmi rost 21 mg
VÍZ
-
Összesen 1370.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 561 micro
-
B6 vitamin: 7 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 263 mg
-
D vitamin: 698 micro
-
K vitamin: 25 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 42 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 171 micro
-
Kolin: 573 mg
-
Retinol - A vitamin: 548 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 156 micro
-
β-crypt 8 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 152 micro
Összesen
3858
kcal
- 6% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 67% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5 g
Zsír
-
Összesen 9.2 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 30 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 152.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 15 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 13 mg
-
Foszfor 62 mg
-
Nátrium 54 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 11.4 g
-
Cukor 6 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 52.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 21 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 10 mg
-
D vitamin: 27 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 7 micro
-
Kolin: 22 mg
-
Retinol - A vitamin: 21 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 6 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 6 micro
Összesen
147
kcal
Hozzávalók
A pácolt húshoz
-
1 kg sertésoldalas
-
3 ek mustár
-
só ízlés szerint
-
4 ek méz
Az összeállításhoz
-
1 kg burgonya
-
3 gerezd fokhagyma
-
ételízesítő ízlés szerint
-
1 ek sertészsír
Az eperszószhoz
-
20 dkg eper
-
3 ek méz
-
2 db szegfűszeg
-
1 késhegynyi só
-
2 dl habtejszín
-
5 db édesítőszer
Elkészítés
A pácolt húshoz
- Este előkészítjük a húst, pácoljuk.
- Egy kis lábasba olvasztjuk kicsit a mézet (csak langyosra), bele a mustárt, csilit és a többi fűszert. Aztán ebbe megforgatjuk a hússzeletet, és reggelig a hűtőben hagyjuk.
- Meghámozott burgonyát hasábra vágjuk.
- Kizsírozunk egy tepsit, és a burgonyát betesszük az aljára, amit megszórunk fokhagymával, delikáttal és tepsis burgonya keverékkel.
- Rárakjuk a húst, a tetejét lelocsoljuk a páclével, tetejére fóliával kb 40 percig sütjük, aztán levesszük a fóliát, locsolgatva a tetéjét, még kb 30 perc alatt pirosra sütjük.
- Eperszósz: 3 ek mézet edénybe feltesszük forrni, amikor habzik bele a 2 szegfűszeget, 1 késhegyni sót, és együtt világos barnára pirítjuk (figyeljünk rá, csak 1 perc), majd rádobjuk a megmosott epret, és saját levében főzzük.
- Amikor szétfőtt, tejszínnel behabarjuk, beleteszünk kb 4 szem édesítőt, és hűtjük, majd együtt tálaljuk, de lehet külön tálkában is, ki mennyit vesz, szeret.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 30x22
- Sütés ideje: 60 perc
- Elkészítettem: 10 alkalommal
- Receptkönyvben: 30
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 3
- Össznézettség: 2117
- Feltöltés dátuma: 2012. május 24.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Ha nem finom az eper, mert nem édes, sütibe másra nem finom (biztos vettetek már ti is olyat)), kerül a hús mellé szósznak, ami nagyon jól harmónizál, nagyon finommá teszi. Sok gyümölcsből csinálom, nemcsak eperből.