r
Nosalty Logó

Mézes-mustáros sült eperszósszal

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Mézes-mustáros sült eperszósszal
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A pácolt húshoz

Az összeállításhoz

Az eperszószhoz

Összesen 965 kcal
  • 6% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A pácolt húshoz

Az összeállításhoz

Az eperszószhoz

Összesen 3858 kcal
  • 6% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A pácolt húshoz

Az összeállításhoz

Az eperszószhoz

Összesen 147 kcal
  • 6% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    32.9 g

Zsír

  • Összesen
    60.7 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    199 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1001 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    43 mg
  • Kálcium
    102 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    86 mg
  • Foszfor
    408 mg
  • Nátrium
    352 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    75 g
  • Cukor
    41 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    342.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    140 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    66 mg
  • D vitamin:
    175 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    43 micro
  • Kolin:
    143 mg
  • Retinol - A vitamin:
    137 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    39 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    38 micro
Összesen 965 kcal
  • 6% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    131.4 g

Zsír

  • Összesen
    242.9 g
  • Telített zsírsav
    98 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    85 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    32 g
  • Koleszterin
    796 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4003.9 g
  • Cink
    21 mg
  • Szelén
    171 mg
  • Kálcium
    407 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    343 mg
  • Foszfor
    1633 mg
  • Nátrium
    1409 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    300.2 g
  • Cukor
    165 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

VÍZ

  • Összesen
    1370.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    561 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    263 mg
  • D vitamin:
    698 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    42 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    171 micro
  • Kolin:
    573 mg
  • Retinol - A vitamin:
    548 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    156 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    152 micro
Összesen 3858 kcal
  • 6% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5 g

Zsír

  • Összesen
    9.2 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    152.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    15 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    62 mg
  • Nátrium
    54 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11.4 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    52.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    21 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    27 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    21 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    6 micro
Összesen 147 kcal

Hozzávalók

A pácolt húshoz

Az összeállításhoz

Az eperszószhoz

Elkészítés

A pácolt húshoz

  1. Este előkészítjük a húst, pácoljuk.
  2. Egy kis lábasba olvasztjuk kicsit a mézet (csak langyosra), bele a mustárt, csilit és a többi fűszert. Aztán ebbe megforgatjuk a hússzeletet, és reggelig a hűtőben hagyjuk.
  3. Meghámozott burgonyát hasábra vágjuk.
  4. Kizsírozunk egy tepsit, és a burgonyát betesszük az aljára, amit megszórunk fokhagymával, delikáttal és tepsis burgonya keverékkel.
  5. Rárakjuk a húst, a tetejét lelocsoljuk a páclével, tetejére fóliával kb 40 percig sütjük, aztán levesszük a fóliát, locsolgatva a tetéjét, még kb 30 perc alatt pirosra sütjük.
  6. Eperszósz: 3 ek mézet edénybe feltesszük forrni, amikor habzik bele a 2 szegfűszeget, 1 késhegyni sót, és együtt világos barnára pirítjuk (figyeljünk rá, csak 1 perc), majd rádobjuk a megmosott epret, és saját levében főzzük.
  7. Amikor szétfőtt, tejszínnel behabarjuk, beleteszünk kb 4 szem édesítőt, és hűtjük, majd együtt tálaljuk, de lehet külön tálkában is, ki mennyit vesz, szeret.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x22
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 30
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2100
  • Feltöltés dátuma: 2012. május 24.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ha nem finom az eper, mert nem édes, sütibe másra nem finom (biztos vettetek már ti is olyat)), kerül a hús mellé szósznak, ami nagyon jól harmónizál, nagyon finommá teszi. Sok gyümölcsből csinálom, nemcsak eperből.

Hozzávalók

A pácolt húshoz

Az összeállításhoz

Az eperszószhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!