r
Nosalty Logó

Mézes-citromos csontos karmonádli pecsenye

Smaragd konyha
Mézes-citromos csontos karmonádli pecsenye
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

912
Kalória
50.9g
Fehérje
11.9g
Szénhidrát
72.9g
Zsír
188.3g
Víz
186g
Koleszterin
383.4mg
Élelmi rost
10.6g
Cukor
  • 16% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 23% Zsír
Összesen 912 kcal
  • 16% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 23% Zsír
Összesen 3649 kcal
  • 16% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 23% Zsír
Összesen 224 kcal
  • 16% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    50.9 g

Zsír

  • Összesen
    72.9 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    41 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    186 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    951.9 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    85 mg
  • Kálcium
    55 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    66 mg
  • Foszfor
    521 mg
  • Nátrium
    218 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    11.9 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    188.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    5 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    70 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    3 micro
  • Kolin:
    148 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    10 micro
Összesen 912 kcal
  • 16% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    203.7 g

Zsír

  • Összesen
    291.7 g
  • Telített zsírsav
    76 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    162 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    34 g
  • Koleszterin
    744 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3807.8 g
  • Cink
    18 mg
  • Szelén
    341 mg
  • Kálcium
    221 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    263 mg
  • Foszfor
    2084 mg
  • Nátrium
    873 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    47.5 g
  • Cukor
    42 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    753.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    21 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    20 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    281 micro
  • K vitamin:
    77 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    65 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    593 mg
  • Retinol - A vitamin:
    20 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    16 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    41 micro
Összesen 3649 kcal
  • 16% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.5 g

Zsír

  • Összesen
    17.9 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    46 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    233.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    14 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    128 mg
  • Nátrium
    54 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    2.9 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    46.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3 micro
Összesen 224 kcal

Elkészítés

  1. A karmonádli szeleteket egyenként megmossuk, hogy a csont porcogói ne legyenek rajta. Leitatjuk a vizet róla, és kiklopfoljuk mindkét oldalát, megsózzuk.
  2. Elkészítjük a pácot, egy üvegtálba beleöntjük a mézet, mustárt, borsot, a reszelt fokhagymát, olívaolajat, citromlevet. Összekeverjük, a húsokat egyenként belerakosgatjuk, hogy mindenhol érje a pác.
  3. Öntött vas serpenyőben felolvasztjuk a zsírt, és beletesszük a hússzeleteket. Lassú tűzön sütjük fedő alatt, időnkét megforgatjuk.
  4. Ha már puha, nagyobb lángra tesszük, és zamatosra sütjük fedő nélkül, hogy még a csontjától is el tudjon válni.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Sütés ideje: 35 p

Vasárnapi ebédre, panír helyett pecsenyésen készítettem.

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Az eredeti korhelyleves

A klasszikus korhelyleves valójában inkább egy kiadós főétel, mint egy leves: a savanyú káposztából főzött kolbászos fogás a magyar konyhaművészet egyik ismert és népszerű étele. ...