r
Nosalty Logó

Mézes-citromos csontos karmonádli pecsenye

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Smaragd konyha
Mézes-citromos csontos karmonádli pecsenye
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 16% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 23% Zsír
Összesen 912 kcal
  • 16% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 23% Zsír
Összesen 3649 kcal
  • 16% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 23% Zsír
Összesen 224 kcal
  • 16% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    50.9 g

Zsír

  • Összesen
    72.9 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    41 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    186 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    951.9 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    85 mg
  • Kálcium
    55 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    66 mg
  • Foszfor
    521 mg
  • Nátrium
    218 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11.9 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    188.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    5 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    70 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    3 micro
  • Kolin:
    148 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    10 micro
Összesen 912 kcal
  • 16% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    203.7 g

Zsír

  • Összesen
    291.7 g
  • Telített zsírsav
    76 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    162 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    34 g
  • Koleszterin
    744 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3807.8 g
  • Cink
    18 mg
  • Szelén
    341 mg
  • Kálcium
    221 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    263 mg
  • Foszfor
    2084 mg
  • Nátrium
    873 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    47.5 g
  • Cukor
    42 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    753.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    21 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    20 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    281 micro
  • K vitamin:
    77 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    65 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    593 mg
  • Retinol - A vitamin:
    20 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    16 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    41 micro
Összesen 3649 kcal
  • 16% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.5 g

Zsír

  • Összesen
    17.9 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    46 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    233.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    14 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    128 mg
  • Nátrium
    54 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.9 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    46.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3 micro
Összesen 224 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A karmonádli szeleteket egyenként megmossuk, hogy a csont porcogói ne legyenek rajta. Leitatjuk a vizet róla, és kiklopfoljuk mindkét oldalát, megsózzuk.
  2. Elkészítjük a pácot, egy üvegtálba beleöntjük a mézet, mustárt, borsot, a reszelt fokhagymát, olívaolajat, citromlevet. Összekeverjük, a húsokat egyenként belerakosgatjuk, hogy mindenhol érje a pác.
  3. Öntött vas serpenyőben felolvasztjuk a zsírt, és beletesszük a hússzeleteket. Lassú tűzön sütjük fedő alatt, időnkét megforgatjuk.
  4. Ha már puha, nagyobb lángra tesszük, és zamatosra sütjük fedő nélkül, hogy még a csontjától is el tudjon válni.
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 28
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 4676
  • Feltöltés dátuma: 2014. augusztus 02.

Ajánló

Petrezselymes rizzsel, paradicsomsalátával.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Mézes-citromos csontos karmonádli pecsenye
Smaragd konyha 149 recept

Vasárnapi ebédre, panír helyett pecsenyésen készítettem.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek