Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Mézes mákos

Mézes mákos
Mézes mákos
55 perc / előkészület: 25 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (19)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nincs különösebb sztorim :). Szeretjük a mézes és mákos sütiket, ezért nagyon megörültem ennek a receptnek, amikor rátaláltam. Igaz, nem tudom, melyik oldalon és kinél.

hozzávalók / 4 adag

A mézes tésztához

A mákos piskótához

A krémhez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Mézes tésztához felolvasztjuk a vajat, a mézet, a cukrot, majd hozzákeverjük a tojást, a szódabikarbónát.
  2. Levesszük a tűzről, és hozzáadjuk a lisztet, kiborítjuk, átgyúrjuk, majd két lapot sütünk.
  3. Mákos tésztához habosra keverjük a cukrot, a tojások sárgájával, hozzátesszük a vizet, az olajat, majd a lisztbe kevert mákot és   sütőport, végül a tojások habját. Akkora méretűre sütjük, mint a mézes lapokat.
  4. A krémhez a cukros tejben felfőzzük a pudingokat, majd ha kihűlt, hozzákeverjük a habosított margarint.
  5. Összeállítjuk a sütit: a mézeslapra rákenjük a krém felét, erre tesszük a mákos tésztát, majd a krém másik fele következik és végül a másik mézes lap.
  6. Hűtőbe tesszük, majd másnap szeleteljük.

  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 24x32 cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 25 417
elküldve: 9
receptkönyvben: 627
elkészítve: 7/17
Facebookon megjelent: -

szakács

TraRita

Mióta szakács: 2011.04.19.
118 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

mézes-mákos sütemény, mézes krémes mákkal

Hozzászólások (19)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Orbit
Sütivár / Orbit Thu, 2016-05-12 22:22

Kedves Rita!
A mákos piskóta nélkül, csak a mézes lapokat sütöttem meg, és így lett egy "sima" mézes krémes. Hát mit is mondjak? Egyszerűen mennyei! :) A tészta isteni finom és extra puha. Nagyon gyorsan és könnyen elkészíthető, pünkösdhétfőre megint ezt kell sütnöm. :) Köszönöm a receptet!
Éva

Rita1971
TraRita / Rita1971 Fri, 2016-05-13 20:38

Szia Éva! Igen! Isteni mézes! :) Ez a mézes krémesem, csak itt tettem a lapok közé egy mákos tésztát. Eredetileg négy lapos a süti. Örülök a sikerednek! Van, hogy a krémbe kakaóport keverek, na úgy is tökéletes! Vagy teszek a krém alá vékonyan baracklekvárt. Akkor is fantasztikus :D

Szép hétvégét!
Üdv: Rita

Dettos
Dettos Tue, 2013-12-24 20:25

Kedves Rita, eddig már több receptedet is kipróbáltam, és eddig nem csalódtam sosem. Többek között ezért is vállaltam be Szentestére ezt a sütit, anélkül, hogy előtte megsütöttem volna... Köszönöm neked ezt a receptet is, nagyon jól sikerült, és a Szenteste "sztárja" lett a fiaimnál és nálam is!

Ágicicmic
Ágicicmic Sat, 2013-02-02 18:13

Szia Rita! Nagyon csábító az ügy, de van egy kérdésem, /annak ellenére, hogy nem vagyok kezdő /az első három adalék /méz, cukor, margarin /melegítése addig történik, amíg a cukor fel nem olvad, illetve mind a három dolog egyneművé nem válik. Most van a bajom. Azt írod, hogy beleütjük a tojást, és hozzáadjuk a szódabikarbónát. Kérdés: a tojás nem ugrik össze ebben a meleg folyékony dologban?? Nem előbb le kell venni a tűzről és beletenni a lisztes szódabikarbónát és hozzáütni a tojást??? Nem tudom elképzelni így...Légyszíves tedd meg, hogy ezt nekem leírod gy.k. /gyengébbek kedvéért/ részletesen lépésről-lépésre, csak ezt a fázist. Nagyon köszi előre is. Üdv: Ági

Rita1971
TraRita / Rita1971 Fri, 2014-01-17 23:40

Szia Ági!

Bocsi a kései válaszért! Nem lesz semmi gondja a tojásnak, csak folyamatosan keverd a masszát! Felolvasztod a mézet-cukrot-margarint, ha villanytűzhelyed van lekapcsolhatod, úgy is meleg lesz a főzőlap. A tojásokat beleöntöd és folyamatosan kevered majd hozzáadod a szódabikarbónát, ettől jó habos lesz. Utána a liszt és a többi folyamat!
Nem voltam bonyolult ugye? :)

Üdv: Rita

Gabci89
Kasznáné Gabi / Gabci89 Sat, 2012-12-22 11:05

Köszönöm! Nem szeretnék értetlennek tűnni, de a receptben a mákos tésztánál csak tojássárgát írsz, a receptben ugyanakkor tojások habjáról is írsz. Ezek szerint a fehérje is hasznosításra kerül a tésztában felvert habként? :)

ancsus
ancsus Wed, 2012-02-29 08:39

Szia!!Még sosem készítettem mézes lapot,de valamit nem jól csinálhattam,mert nekem a 2 lapra való tésztából 1 lett,lyukadt és nem lehetett vékonyabbra nyújtani.Így kénytelen voltam még 1-et sütni.Azért bizakodom benne hogy így is jó lesz!!Jól néz ki egyébként,köszi a receptet!! :)

gabanna
Ketryn / gabanna Mon, 2012-02-27 12:46

Ez nagyon finom lehet! Minden van itthon hozzá, el is készítem. :) Majd írom, hogy milyen lett.

gabanna
Ketryn / gabanna Thu, 2012-03-01 18:08

Szia Rita!
Köszönöm a receptet! Nagyon-de nagyon finom! :) Elkészítettem, egy-kettőre elfogyott. :)

Rita1971
TraRita / Rita1971 Thu, 2012-03-01 19:33

Szia Gabbana!
Jaj de jó!!!!!! Nagyon örülök neki, hogy sikerült és ízlett!
Köszönöm a visszajelzésedet!
Minden jót!
Üdv: Rita

Gabci89
Kasznáné Gabi / Gabci89 Sat, 2012-02-25 17:41

Férjem nagymamája szokta csinálni, imádom! :) Nem kértem még el tőle a receptet, de úgy látszik nem is kell már! Ez lesz a holnapi nyalánkság :) Köszönöm!!!!!!

Do-Di
Do-Di Tue, 2011-06-14 22:03

Hűűűű ! Ez a süti nagyon fincsi lehet! Köszönet érte! Mentettem! :-)

1567
cukor 5 dkg
vaj 2 dkg
méz 2 ek
tojás 1 db
szódabikarbóna 1 kk
finomliszt 20 dkg
cukor 10 dkg
tojássárgája 3 db
tojásfehérje 3 db
víz 2 ek
napraforgó olaj 3 ek
finomliszt 6 dkg
mák 5 dkg
sütőpor 1 kávéskanál
tej 1 l
vaníliás pudingpor 3 csomag
cukor 20 dkg
margarin 25 dkg