Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Húsvéti mákos-brandy-s őzgerincben

Húsvéti mákos-brandy-s őzgerincben
Húsvéti mákos-brandy-s őzgerincben
50 perc / előkészület: 25 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez a sütemény amilyen egyszerűen elkészíthető, olyan finomságos is!!! A kevéske cherry brandyvel ízesített krém, még ínycsiklandozóbbá teszi ezt az édességet......

hozzávalók / 4 adag

Tészta

Krém

ajánlat

Többfajta desszert, édesség található az oldalamon, ha van kedved, nézz szét!!!

Szólj hozzá!

elkészítés

Tészta

  1. A tojásokat habosítjuk a cukrokkal. Hozzákeverjük a darált mákot, majd a sütőporral elkevert kevéske lisztet is. Jól elkeverjük. Vajazott, liszttel behintett őzgerinc formában megsütjük. 200 C fokon.
  2. Ha kihűlt, a bordák mentén felszeleteljük, és mindegyik szeletet megkenjük krémmel, majd egymás mellé ragasztjuk.
  3. A külsejét is megkenjük krémmel. Kakaóport szitálhatunk rá. Rézsút szeletelve tálaljuk! Jó étvágyat!

Krém

  1. A brandybe tesszük a porcukrot, kevergetjük. Hozzákeverjük a mascarponéhoz. A tejszínt habbá verve, szintén hozzákeverjük.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 5
össznézettség: 3 565
elküldve: 4
receptkönyvben: 75
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Iluska

Mióta szakács: 2011.04.25.
742 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
alkalom: húsvét, buli receptek, karácsonyi édességek
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

mákos őzgerinc, krémes-mákos sütemény, ünnepi mákos, húsvéti sütemény

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

861
tojás 4 db
porcukor 18 dkg
mák 20 dkg
vaníliás cukor 1 csomag
finomliszt 3 dkg
sütőpor 1 teáskanál
vaj 0.5 dkg
finomliszt 0.5 dkg
cukrozatlan kakaópor 1 dkg
mascarpone 20 dkg
brandy 2 teáskanál
porcukor 3 ek
habtejszín 1 dl