Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Fűszeres sült oldalas

Fűszeres sült oldalas
Fűszeres sült oldalas
55 perc / előkészület: 15 perc főzés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Húsevő vagyok, hoztam a génjeimben. Dédnagyapám hentes és mészáros mester volt.

Ugyan a zsíros húsokat nem szeretem, de az oldalas a kedvencem, a zsíros részeket amikor megpuhult, egyszerűen leszedem róla.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

A bors, szegfűbors, szegfűszeg, borókabogyó keveréket fűszerdarálóval, vagy kávédarálóval készíthetjük el. Egyenlő arányban szoktam mindegyikből hozzáadni, húsételekhez és levesekhez használom.

Szólj hozzá!

elkészítés

 


  1. Az oldalast a csontok mellett felaprítjuk.

  2. A margarinon az apróra vágott szalonnát megpirítjuk, majd beletesszük a húsokat és fehéredésig pirítjuk.

  3. A lángot kisebbre vesszük és a fűszereket, a fokhagymát rátesszük és összeforgatjuk. Szükség esetén sózzuk, ez a szalonna sósságától függ.

  4. Annyi vizet öntünk rá, hogy éppen csak ellepje.

  5. Fedő alatt addig pároljuk, amíg a csontját ki lehet húzni.

  6. Kicsontozzuk és zsírjára pirítjuk.

  7. Petrezselymes burgonyával, zöldséges rizzsel tálalhatjuk.


 

  • költség: 1000 Ft
  • elkészítettem: 100 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 18 007
elküldve: 2
receptkönyvben: 116
elkészítve: 3/8
Facebookon megjelent: -

szakács

Nyinyinagyi

Mióta szakács: 2011.10.01.
31 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

sült oldalas, fokhagymás oldalas, sertésoldalas fűszeresen

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Séra Ilona
Séra Ilona Thu, 2014-12-04 18:21

Ma elkészítettem, ezt a fűszeres oldalast, és azt kell mondanom, hogy már sokféle képen sütöttem sütőben is, de még ilyen finomat egyszer sem sikerült készíteni. Egyszerű, de nagyszerű, és mindenkinek csak ajánlani tudom. Csak azon csodálkozom, hogy ezt 2012 óta, még senki nem próbálta ki, és senki nem írt dicsérő szavakat ezért a receptért.Nekünk a férjemmel nagyon ízlett és ezután mindig így készítem majd a sült oldalast 2014-12-04

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Mon, 2012-10-08 22:33

Már csak az érdekes, de finomnak tűnő fűszerezés miatt is ki fogom próbálni, köszönöm szépen.:-O
Éva-Anyóca

673
sertésoldalas 1 kg
füstölt szalonna 10 dkg
margarin 1 ek
fokhagyma 3 gerezd
majoranna 1 ek
bors 1 kk
szegfűbors 1 kávéskanál
borókabogyó 1 kávéskanál
szegfűszeg 1 kávéskanál
0 ízlés szerint