Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Oldalas és káposzta bajor stílusban

Oldalas és káposzta bajor stílusban
Oldalas és káposzta bajor stílusban
85 perc / előkészület: 15 perc főzés: 70 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nem mintha a "sima" sült oldalas unalmas lenne... Csak épp elkapott az érzés...

hozzávalók / 4 adag

Az oldalashoz

A káposztához

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az oldalast csinos darabokra vágjuk, sózzuk, borsozzuk. A hagymákat megpucoljuk, szeleteljük, a káposztát kicsit átöblítjük és kicsavarjuk, a szalonnát apró kockára vágjuk.
  2. Veszünk két edényt, az egyikben kevés olajat és két fejnyi hagymaszeletet, a másikban a szalonnakockákat tesszük a tűzhelyre. Ha a szalonna megsült, a maradék hagymaszeleteket rádobjuk, kicsit pirítjuk, hozzáadjuk a savanyú káposztát, sóval, borssal, római- és sima köménnyel, borókabogyókkal fűszerezzük, kb. 2 dl borral megpároljuk.
  3. A másik serpenyőben a közben megpirult hagymára helyezzük az oldalasokat, fokhagymát, megpörköljük, majd az édes mustárral és a maradék borral készre sütjük.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 4 274
elküldve: 1
receptkönyvben: 42
elkészítve: 3/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Papillon

Mióta szakács: 2013.09.28.
52 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
mikor: ebéd
konyha: német
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

sült oldalas savanyú káposztával, fehérboros sült oldalas savanyú káposztával, sült sertésoldalas fehérboros káposztával

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

976
napraforgó olaj 1 dl
vöröshagyma 2 közepes db
sertésoldalas 1 kg
négyszínű bors 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint
fokhagyma 1 fej
mustár 2 teáskanál
fehérbor 1 dl
savanyú káposzta 70 dkg
vöröshagyma 1 közepes db
füstölt szalonna 10 dkg
0 ízlés szerint
négyszínű bors 0 ízlés szerint
római kömény 1 kávéskanál
őrölt fűszerkömény 1 kávéskanál
borókabogyó 5 db
fehérbor 2 dl