Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Mézes almaleves

Mézes almaleves
Mézes almaleves
30 perc / előkészület: 10 perc főzés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Gyerekkorom egyik legtöbbször fogyasztott levese ez, rég nem főztem ilyet, a melegben kitűnő szomjoltó és finom!

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Almákat feldaraboljuk, fűszerekkel 10-15 percig főzzük.
  2. A tejfölt liszttel elkeverjük, felöntjük apránként a forró levessel, majd visszaöntjük, és felforraljuk.
  3. A  mézet és bort a végén beleöntjük, pár percig főzzük.
  4. Tálalás előtt lehűtjük, és mazsolával díszítjük.
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 4 038
elküldve: 0
receptkönyvben: 106
elkészítve: 2/5
Facebookon megjelent: -

szakács

Epercsók

Mióta szakács: 2010.10.18.
94 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig, ebéd, uzsonna, vacsora
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: levesek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
adag: 4 főre
fogás: leves
diéta: tojásmentes
alkalom: Valentin-nap, vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

fűszeres almaleves, hideg gyümölcsleves, mézes-boros almaleves

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

343
alma 4 db
víz 2 l
méz 5 ek
citromhéj 1 citromból nyert
citromlé 1 citromból nyert
fahéj 0 ízlés szerint
szegfűszeg 0 ízlés szerint
fehérbor 1 dl
tejföl 2 dl
finomliszt 2 csapott ek
mazsola 2 dkg