Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Almakrémleves almában

Almakrémleves almában
Almakrémleves almában
35 perc / előkészület: 30 perc főzés: 5 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az egyik vidék íze című újságban találtam ezt a receptet.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Négy almát meghámozunk, felkockázunk, és annyi vízben, ami jó bőven ellepi, feltesszük főni.
  2. Mellétesszük a fűszereket is. Kb. 5 percig forraljuk, ennyi idő alatt az almadarabok megpuhulnak.
  3. A fűszereket kidobjuk belőle.
  4. A tejszínből és a lisztből habarást készítünk, és besűrűsítjük a levest.
  5. Botmixerrel pépesítjük, majd teljesen kihűtjük.
  6. Tálaláshoz a maradék 4 almát kifényesítjük. Tetejükről levágunk akkora kalapot, hogy ki tudjuk vájni az almák belsejét.
  7. Töltsük bele a hideg krémlevest.
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 584
elküldve: 0
receptkönyvben: 44
elkészítve: 1/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Salamon Csilla

Mióta szakács: 2011.06.01.
1120 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig, ebéd, uzsonna, vacsora
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: levesek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: leves
diéta: tojásmentes

egyéb elnevezések

almaleves, tejszínes almaleves fahéjjal

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

326
alma 8 db
szegfűszeg 3 db
cukor 4 ek
0 ízlés szerint
habtejszín 1 dl
finomliszt 2 evőkanál
fahéj 0 ízlés szerint