r
Nosalty Logó

Mexikói sajtos mártogatós

NS
Mexikói sajtos mártogatós
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

708
Kalória
36.4g
Fehérje
26.1g
Szénhidrát
52g
Zsír
186.7g
Víz
124.9g
Koleszterin
3.3g
Élelmi rost
4.5g
Cukor
  • 12% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 708 kcal
  • 12% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 2834 kcal
  • 12% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 224 kcal
  • 12% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    36.4 g

Zsír

  • Összesen
    52 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    125 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3242.1 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    884 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    79 mg
  • Foszfor
    763 mg
  • Nátrium
    1482 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    26.1 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    186.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    395 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    57 mg
  • D vitamin:
    29 micro
  • K vitamin:
    194 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    67 micro
  • Kolin:
    49 mg
  • Retinol - A vitamin:
    276 micro
  • α-karotin
    94 micro
  • β-karotin
    1311 micro
  • β-crypt
    130 micro
  • Likopin
    1930 micro
  • Lut-zea
    1031 micro
Összesen 708 kcal
  • 12% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    145.7 g

Zsír

  • Összesen
    207.9 g
  • Telített zsírsav
    106 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    69 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    21 g
  • Koleszterin
    500 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    12968.3 g
  • Cink
    21 mg
  • Szelén
    105 mg
  • Kálcium
    3535 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    316 mg
  • Foszfor
    3053 mg
  • Nátrium
    5928 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    104.4 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

Víz

  • Összesen
    746.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1582 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    8 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    230 mg
  • D vitamin:
    114 micro
  • K vitamin:
    778 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    267 micro
  • Kolin:
    198 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1106 micro
  • α-karotin
    378 micro
  • β-karotin
    5244 micro
  • β-crypt
    519 micro
  • Likopin
    7719 micro
  • Lut-zea
    4124 micro
Összesen 2834 kcal
  • 12% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    11.6 g

Zsír

  • Összesen
    16.5 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    40 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1028.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    280 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    242 mg
  • Nátrium
    470 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    8.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    59.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    125 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    62 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    88 micro
  • α-karotin
    30 micro
  • β-karotin
    416 micro
  • β-crypt
    41 micro
  • Likopin
    612 micro
  • Lut-zea
    327 micro
Összesen 224 kcal

Elkészítés

  1. A baconcsíkokat serpenyőben kis lángon ropogósra sütjük, majd papírtörlőn lecsepegtetjük, összetörjük.
  2. A kisült zsírra dobjuk a kis kockákra aprított hagymát, fokhagymát, paprikát, paradicsomot, majd puhára pároljuk.
  3. Fűszerezzük pici sóval, római köménnyel, oregánóval és chilivel (utóbbit ízlés szerint, akárki is hagyhatjuk).
  4. Meglöttyintjük egy kevés Worcestershire szósszal és pár másodpercig még rotyogtatjuk.
  5. Hozzákeverjük az apró kockára vágott sajtot is és felolvasztjuk.
  6. Végül a sajtszószba keverjük a bacondarabokat és a felaprított petrezselymet is.
  7. Tortilla chipsel kanalazva, mártogatva fogyasztjuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Főzés ideje: 15 p
  • Sütés ideje: 10 p

Egy külföldi oldalon bukkantam a receptre, másnap gyorsan ki is próbáltam. A végeredmény nagyon tetszett, főleg a pirított bacondarabkák és a színes, ízletes zöldség-kavalkád miatt.

További receptek

Címlapról ajánljuk

3600 élelmiszer-csomagolásból származó vegyi anyagot találtak az emberekben

Július minden évben a műanyagmentesség hónapja, de míg kezdetben a teknősökről, szívószálakról és műanyag zacskókról szólt a mozgalom, ma már ennél nagyobb a tét: kiderült, nemcsak rengeteg felesleges hulladék keletkezik az egyszer használatos műanyag étel- és italcsomagolások révén, de ezekből akár több ezer vegyi anyag is kioldódhat.

Íme a nyár 5 klasszikus fogása cseppet sem klasszikusan készítve:...

Egy évszakot nemcsak az időjárása teszi jellegzetessé, hanem azok a klasszikus fogások is, amelyet e kijelölt három hónap alatt fogyasztunk. Szerencsére a nyár csak úgy dúskál a legzamatosabb alapanyagokban és a belőlük főzött, isteni receptúrákban is, amelyeket szeretünk újra és újra megfőzni. Készítsük el őket idén is, sőt, ha kedvünk tartja csavarjunk is egyet rajtuk.

Top Receptek

Lila hagymás uborkasaláta télire

Ez édeskésebb ízű, nagyon finom. Nálunk minden évben készül, én olyan vagyok mint a hangya, szorgoskodom, télen pedig elfogyasztjuk....férjecském is hangyának nevez mindig :-))))

Kovászos uborka egyszerűen

Túlmisztifikált receptek helyett a 96 éves Dédimama receptje. Tanyán született, ott nőtt föl, sok hasznos  praktikát hozott magával. Sokszor készítettük már, de legfinomabb akkor ...