Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Mexikói olajbogyós csirke

Mexikói olajbogyós csirke
Mexikói olajbogyós csirke
40 perc / előkészület: 10 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Karakteres egytálétel, fehér húsú halfilével is finom.

hozzávalók / 3 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A lime levéből, fokhagymából, a szegfűszegből és az olívaolajból páclevet készítünk, beletesszük a felcsíkozott csirkemellet, és lehetőség szerint egy éjszakára a hűtőbe tesszük.
  2. Felkockázzuk a chili paprikát, a paradicsomot, a hagymát és az olajbogyók 2/3-át.
  3. Serpenyőben fehér kérget sütünk a csirkemellekre, majd ráöntjük a paradicsomszószt, hozzáadjuk a babérlevelet.
  4. Mikor a szósz forró, hozzáadjuk a hagymát, chilit, paradicsomot, a pácléből a fokhagymát ízlés szerint. Végül beleszórjuk a felvagdalt és egész bogyókat egyaránt, fűszerezzük oregánóval, sóval, borssal, és a szegfűszeggel.
  5. 5-10 percig sütjük.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 6
össznézettség: 7 931
elküldve: 3
receptkönyvben: 246
elkészítve: 22/22
Facebookon megjelent: -

szakács

Rekalein

Mióta szakács: 2014.02.09.
27 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
adag: 3 főre
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

paradicsomos csirkeragu, olajbogyós-paradicsomos csirkemell, paradicsomszószos-olajbogyós csirkemell

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

318
csirkemell filé 300 g
lime 2 közepes db
fokhagyma 4 gerezd
vöröshagyma 1 közepes db
paradicsom 4 közepes db
paradicsomszósz 150 ml
chili 1 db
olajbogyó 100 g
kapribogyó 80 g
olívaolaj 4 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
babérlevél 2 db
oregánó 0 ízlés szerint
szegfűszeg 5 db