r
Nosalty Logó

Tejszínes csirkemellragu

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Lizinka_
Tejszínes csirkemellragu
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 13% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 343 kcal
  • 13% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 1372 kcal
  • 13% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 147 kcal
  • 13% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    30.7 g

Zsír

  • Összesen
    20.6 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    113 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    618.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    31 mg
  • Kálcium
    95 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    49 mg
  • Foszfor
    339 mg
  • Nátrium
    102 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.8 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    171.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    119 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    192 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    117 mg
  • Retinol - A vitamin:
    71 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    583 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    628 micro
Összesen 343 kcal
  • 13% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    122.7 g

Zsír

  • Összesen
    82.3 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    41 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    453 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2473.1 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    123 mg
  • Kálcium
    378 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    198 mg
  • Foszfor
    1355 mg
  • Nátrium
    408 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    684.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    477 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    68 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    767 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    49 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    137 micro
  • Kolin:
    468 mg
  • Retinol - A vitamin:
    283 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2333 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2510 micro
Összesen 1372 kcal
  • 13% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.1 g

Zsír

  • Összesen
    8.8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    48 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    264.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    40 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    145 mg
  • Nátrium
    44 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    73.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    51 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    82 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    50 mg
  • Retinol - A vitamin:
    30 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    249 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    268 micro
Összesen 147 kcal

Elkészítés

  1. A csirkemellet kisebb kockákra vágjuk. A hagymát és a petrezselymet finomra aprítjuk.
  2. Egy méretes lábasban felforrósítjuk az olajat és üvegesre pirítjuk benne a hagymát. Majd beletesszük a húst és kevergetve fehéredésig sütjük. Sózzuk. Meghintjük őrölt fekete borssal.
  3. A tejszínben elkeverjük az étkezési keményítőt és ráöntjük a húsra. 5-6 percig kevergetve összesütjük, majd hozzákeverjük a petrezselymet.
  4. Ezután még a tűzön hagyjuk pár percig. Kellemes melegen tesszük asztalra. Párolt rizzsel tálaljuk.
  • Receptkönyvben: 63
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 1852
  • Feltöltés dátuma: 2023. szeptember 14.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Tejszínes csirkemellragu
Lizinka_ 591 recept

Címlapról ajánljuk

„Leszámolhatnánk-e azzal, hogy a hortobágyi húsos palacsinta ciki?” – Interjú...

Nagyon sok irányból lehetne hozzá közelíteni, és mindegyik megérne akár egy önálló cikket is. Legyen szó a pályaívéről, a Bocuse d’Or-ról, a Michelin-csillagokról, Szulló Szabina a séfszakma minden fontos állomását megjárta. Mégsem ambicionálja, hogy állandóan szerepeljen, mint mondja, az ő terepe a konyha, ami pedig máig lázban tartja, az a főzés és maguk az ételek. A Nosaltynak adott nagyinterjújában beszélt többek között arról is, hogy mit csinálna a saját pályáján másképp, hogy mi az, amit már neki kell másképp csinálnia az új generáció tagjaival, és hogy min múlt az, hogy máig a nordic cuisine-től hangos a csúcsgasztronómia világa ahelyett, hogy a magyar csodáról beszélnénk.

Kormos Lili

További cikkek