r
Nosalty Logó

Calzone pizzamozzarellával és bazsalikommal

NS
Calzone pizzamozzarellával és bazsalikommal
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A 8 calzonehoz

A tésztához

904
Kalória
37.3g
Fehérje
81.8g
Szénhidrát
45.8g
Zsír
133g
Víz
111.4g
Koleszterin
3.8g
Élelmi rost
3.1g
Cukor
  • 12% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A 8 calzonehoz

A tésztához

Összesen 904 kcal
  • 12% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A 8 calzonehoz

A tésztához

Összesen 3611 kcal
  • 12% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A 8 calzonehoz

A tésztához

Összesen 256 kcal
  • 12% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    37.3 g

Zsír

  • Összesen
    45.8 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    111 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1891.2 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    46 mg
  • Kálcium
    327 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    41 mg
  • Foszfor
    335 mg
  • Nátrium
    1137 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    81.8 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    133 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    215 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    84 micro
  • Kolin:
    60 mg
  • Retinol - A vitamin:
    190 micro
  • α-karotin
    51 micro
  • β-karotin
    273 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    1287 micro
  • Lut-zea
    140 micro
Összesen 904 kcal
  • 12% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    149.3 g

Zsír

  • Összesen
    183.3 g
  • Telített zsírsav
    93 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    27 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    446 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7564.7 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    186 mg
  • Kálcium
    1307 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    162 mg
  • Foszfor
    1340 mg
  • Nátrium
    4549 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    327.1 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

Víz

  • Összesen
    531.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    861 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    27 mg
  • D vitamin:
    72 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    336 micro
  • Kolin:
    240 mg
  • Retinol - A vitamin:
    761 micro
  • α-karotin
    202 micro
  • β-karotin
    1091 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    5146 micro
  • Lut-zea
    561 micro
Összesen 3611 kcal
  • 12% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.6 g

Zsír

  • Összesen
    13 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    32 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    535.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    93 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    95 mg
  • Nátrium
    322 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    23.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    37.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    61 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    54 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    77 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    364 micro
  • Lut-zea
    40 micro
Összesen 256 kcal

Elkészítés

A 8 calzonehoz

  1. A lisztből, az élesztőből, a vajból, a tejből és a vízből tésztát készítünk: a vajat a liszttel összemorzsoljuk, majd a vizet és a tejet hozzákeverjük, míg lágy, kissé ragacsos tésztát nem kapunk.
  2. Félretesszük és fél órát pihenni hagyjuk, amíg elkészül a töltelék.
  3. Előmelegítjük a sütőt és kibéleleljük a sütőlapot sütőpapírral.
  4. Egy tálban összekeverjük a felvágott szalámit (felkockázzuk), a koktélparadicsomot (félbevágjuk), a sajtot (lereszeljük), és a bazsalikomot (finomra aprítjuk).
  5. A tésztát lisztezett pulton vagy deszkán kinyújtjuk legalább fél centi vastagra, és 8 kerek lapot formázunk belőle, elosztjuk rajtuk a tölteléket úgy, hogy csak az egyik felükre kerüljön belőle. A tészta másik felét ráhajtjuk, majd az ujjainkkal vagy egy villával összenyomjuk a széleket.
  6. A sütőlapra tesszük a pizzapárnákat, és a felvert tojással megkenjük a tetejüket. Néhány helyen megszurkáljuk őket, és megsütjük. Akkor van kész, ha már a tészta alja is aranysárgára sült.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Sütés ideje: 15 p
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses

Ebben a pizzapárnában az a jó, hogy tetszés szerint variálható a töltelék, nem kell ragaszkodni sem az adaghoz, sem a mérethez, lehet kisebb, vagy akár nagyobb párnákat is formálni és még a nagyobb calzone is 15 perc alatt megsül. Amíg a tészta kelt, a töltelék készült: félbevágott koktélparadicsomok, friss bazsalikom, rengeteg sajt és szalámi. A sajt benne sok-sok pizzamozzarella volt, ha nincs otthon, akkor ez lehet reszelt cheddar és parmezán keveréke is.

További receptek

Autentikus calzone

A calzone igazából a töltött pizza, melyet kedvünk és hűtőnk tartalma szerint ezernyi változatos módon tölthetünk meg. A hagyományos olasz pizzazsebecske ricottával, mozzarellával és ...

Gerzsenyi Flóra

Római pizzatészta

Olaszországban sem ugyanolyan a pizza mindenütt: Rómában például sokkal levegősebb, ropogósabb, enyhén magasabb tésztájú lepényeket sütnek, amiket utána ollóval vágnak szögletes ...

Lakos Benedek

Nápolyi pizzatészta

Az eredeti nápolyi pizza arról híres, hogy széle levegős és pufi, míg a belső része tökéletesen átsült és vékony. Elláthatjuk a kedvenc feltéteinkkel, bár érdemes szerényebbre ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Vége a keto diadalmenetének? Ezek az étkezési trendek hanyatlanak majd...

Ahogy belépünk 2026-ba, nemcsak az figyelhető meg, hogy új trendek születnek, hanem az is, hogy néhány korábban óriási népszerűségnek örvendő irányzat kezd kifulladni. Egyre többen keresnek kiegyensúlyozottabb, fenntarthatóbb és egészségtudatosabb megoldásokat, és ez szépen lassan kihúzza a szőnyeget egyes trendi koncepciók alól is.

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Az eredeti korhelyleves

A klasszikus korhelyleves valójában inkább egy kiadós főétel, mint egy leves: a savanyú káposztából főzött kolbászos fogás a magyar konyhaművészet egyik ismert és népszerű étele. ...