r
Nosalty Logó

Méteres kalács pudingos krémmel töltve

NS
Méteres kalács pudingos krémmel töltve
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

495
Kalória
7.7g
Fehérje
62.3g
Szénhidrát
24.2g
Zsír
37.4g
Víz
116.9g
Koleszterin
1.4g
Élelmi rost
31.4g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 495 kcal
  • 6% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 3957 kcal
  • 6% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 299 kcal
  • 6% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    7.7 g

Zsír

  • Összesen
    24.2 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    117 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    436.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    115 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    170 mg
  • Nátrium
    113 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    62.3 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    37.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    124 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    77 mg
  • Retinol - A vitamin:
    123 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    20 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    128 micro
Összesen 495 kcal
  • 6% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    61.6 g

Zsír

  • Összesen
    193.5 g
  • Telített zsírsav
    71 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    70 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    39 g
  • Koleszterin
    935 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3489 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    153 mg
  • Kálcium
    917 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    137 mg
  • Foszfor
    1362 mg
  • Nátrium
    902 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    498.1 g
  • Cukor
    251 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

Víz

  • Összesen
    298.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    994 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    39 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    165 micro
  • Kolin:
    616 mg
  • Retinol - A vitamin:
    981 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    158 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1024 micro
Összesen 3957 kcal
  • 6% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    4.6 g

Zsír

  • Összesen
    14.6 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    71 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    263.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    69 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    103 mg
  • Nátrium
    68 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    37.6 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    22.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    75 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    46 mg
  • Retinol - A vitamin:
    74 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    12 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    77 micro
Összesen 299 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. Tésztához a tojást a porcukorral habosra keverjük,hozzáadjuk az olajat és a meleg vizet, és jól összekeverjük.
  2. Beletesszük a lisztet és a sütőport,jól összekeverjük, majd végül hozzáadjuk a 4 tojás kemény habját.
  3. A masszát kétfelé vesszük, és az egyikhez hozzáadjuk a kakaót.
  4. A két masszát sütőpapírral bélelt őzgerincformába tesszük, és megsütjük. Ha teljesen kihűlt, centis csíkokra szeleteljük.
  5. A krémhez a tejet a pudingporral összekeverjük, és sűrűre főzzük. A porcukrot vajjal és a rummal habosra keverjük,és a teljesen kihűlt pudinggal simára keverjük.
  6. A tésztákat megtöltjük a következőképpen: barna tészta, krém,sárga tészta, krém, és így tovább.
  7. A rudakat ferdén szeleteljük, így jön ki a képen látható minta.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 40 p
  • Sütés ideje: 40 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Nagyon egyszerű, mutatós és finom sütemény! Ma reggel gondoltam egyet, és megsütöttem! Én sütőpapírt használok minden sütemény, torta sütésénél, mert úgy biztos, hogy nem ég le! :)

Nosalty stories

További receptek

Legszaftosabb brownie

Íme egy brownie-recept, amit pont olyan, mint amilyennek lennie kell: masszív, kiadós, ragacsos, és nagyon csokis. Bárki használhatja alapnak! Az is, aki először készíti, és az is, aki ...

Gerzsenyi Flóra

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek