Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Gesztenyés krémes ahogy nyultanti készíti

Gesztenyés krémes ahogy nyultanti készíti
Gesztenyés krémes ahogy nyultanti készíti
50 perc / előkészület: 30 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Első ránézésre bonyolultnak tűnik, de igazán gyorsan összeállítható sütemény, és megéri, mert nagyon finom!

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A leveles vajas tésztát szobahőmérsékeleten hagyjuk felengedni. A vaníliakrémet a tasakon lévő utasítás szerint elkészítjük a tejjel, és jól lehűtjük.
  2. Közben a gesztenyemasszát burgonyanyomón áttörjük, hozzáadjuk a rumot. A puha vajat habosra keverjük, és jól összedolgozzuk a gesztenyével.
  3. A felengedett vajas tésztát lisztezett felületen akkorára nyújtjuk, amekkora a tűzhely sütőlapján elfér. A lapot kettévágjuk, és egymás mellé fektetjük a vízzel megkent sütőlapon. Villával megszurkáljuk, a felvert tojással megkenjük, és 200 fokra előmelegített sütőben 15-20 perc alatt aranysárgára sütjük.
  4. Az egyik megsült lapot négyzetekre vágjuk (ez lesz a sütemény teteje), és a tésztát hűlni hagyjuk.
  5. Az egész lapot megkenjük a gesztenyemasszával, belenyomkodjuk a babapiskótákat, rummal megcsepegtetjük. Rásimítjuk a tetejére a vaníliakrémet, rárakjuk egymás mellé a négyzeteket, óvatosan lenyomkodjuk, és 1-2 órára hűtőbe tesszük.
  6. Tálaláskor porcukorral meghintjük, és meleg vízbe mártott késsel a tetején lévő négyzeteknek megelelően szeleteljük.
  • sütési hőfok: 200°C
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 706
elküldve: 4
receptkönyvben: 58
elkészítve: 0/1
Facebookon megjelent: -

szakács

nyultanti

Mióta szakács: 2011.04.23.
100 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
kategória: édes süti
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szezon: tél
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 6 főre
fogás: desszert
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

gesztenyekrémes, babapiskótás süti gesztenyekrémmel, gesztenyekrémes vaníliás szelet

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

671
leveles tészta 50 dkg
gesztenyemassza 30 dkg
rum 3 ek
vaníliás pudingpor 1 tasak
tej 3 dl
vaj 5 dkg
babapiskóta 20 dkg
tojás 1 db
porcukor 2 ek