Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Meggyes-csokis piskóta gluténmentesen

Meggyes-csokis piskóta gluténmentesen
Meggyes-csokis piskóta gluténmentesen
70 perc / előkészület: 30 perc főzés: 10 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy ideje próbálkozok már a gluténmentes sütéssel. A sütemény rendelésre készült. Legyen nagyon csokis és meggyes, hát azt hiszem, az lett. Egy szeletet bírtam megenni belőle, miután megsütöttem, és képet csináltam 1 sorról, szóval laktató és nagyon finom.

hozzávalók / 8 adag

Alap

Töltelék

Teteje

Dresszing

ajánlat

Gluténmentes, nem olyan édes, nagyon kakaós, nagyon csokis, nagyon meggyes, laktató sütemény.

Szólj hozzá!

elkészítés

Alap

  1. A rizslisztet, cukrot, kakaót, 2 tojást, a hideg vajjal összedolgozzuk, nem kell megijedni, nehezen áll össze.
  2. Mikor majdnem összeállt, tördeljünk bele egy 100 g-os étcsokinak a felét, dolgozzuk össze megint.
  3. Labdát gyúrunk belőle, és fóliába tekerve 30 percre a hűtőbe tesszük.
  4. Megpróbáljuk kinyújtani. (Nekem úgy sikerült, hogy nagyjából tepsiméretre nyújtottam, majd kézzel nyomkodva igazítottam.) Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk bele, kb. 10-15 percig sütjük, a széle pirosodni kezd és a tészta kicsit szárazabb lesz.
  5. A tésztát egy tálca aljára tesszük, ez lesz a süteményünk alsó lapja.

Töltelék

  1. Felteszünk kb. 5 dl tejet forralni egy csomag vaníliás cukorral (nem baj, ha a tej kicsit kevesebb, legyen picit sűrűbb a krém).
  2. A meggylének a felével keverjük ki a pudingport, majd rakjuk a tejbe.
  3. A pudingot megfőzzük, majd még a forró pudingba belerakjuk a meggybefőtt felét, jól összekavarjuk.
  4. A kihűlést és enyhe dermedést követően az alapra tesszük, és szétkenjük az egészet, hogy mindenhova jusson.

Teteje

  1. 4 tojásos piskótát készítünk, egy kicsit megtréfáljuk.
  2. Szétszedjük a tojásokat, a sárgáját a cukorral, a liszttel, a kakaóval, a meggylének a maradékával, a sütőporral jól elkeverjük. Ha véletlenül nem elég a meggylé, hogy szép krémes állagot kapjunk, kis vízzel pótoljuk (nekem elég volt).
  3. A tojásfehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük.
  4. A habot szépen, óvatosan belekanalazzuk a tojássárgájás felébe, szépen összekavarjuk, ne törjük, és ne habverővel keverjük, maradjon szép krémes, a jó piskóta alapja :)
  5. Sütőpapírral bélelt tepsibe beleöntjük az egészet, majd a masszába rakjuk a maradék meggyet, szétszórva mindenhová. Szintén tördeljük bele az étcsoki egy részét.
  6. 15-20 percig sütjük, tűpróbával nézzük, ne nagyon nyitogassunk sütőajtót! A kész felső részt hagyjuk kihűlni, majd a töltelékre helyezzük.

dresszing

  1. A kész rétegeket ne felejtsük a dresszingelés előtt összerakni. 1. alap 2. töltelék 3. tető
  2. Kockára vágjuk süteményünket, minden szeletre tetszőlegesen fújunk egy kis tejszínhabot, rakunk rá egy darab fagyasztott meggyet (én egy meggybefőttet fagyasztottam le).
  3. A maradék étcsokoládét szintén kicsi darabokra tördeljük, és rakunk minden szeletre egyet-egyet.
  • sütési hőfok: 180°C
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 365
elküldve: 0
receptkönyvben: 15
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Sum Anachen

Mióta szakács: 2013.12.03.
4 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
kategória: édes süti
nehézség: közepes
költség egy főre: megfizethető receptek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szezon: tavasz
diéta: gluténmentes
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 8 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

Meggyes-csokis álom gluténmentesen, csokis-meggyes piskóta

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

725
rizsliszt 300 g
cukor 150 g
cukrozatlan kakaópor 4 ek
tojás 2 db
vaj 10 dkg
étcsokoládé 50 g
csokoládés pudingpor 1 tasak
tej 5 dl
meggybefőtt 175 g
vaníliás cukor 1 csomag
tojás 4 db
1 csipet
víz 4 evőkanál
vaníliás cukor 1 csomag
cukor 200 g
gluténmentes lisztkeverék 200 g
gluténmentes sütőpor 1 teáskanál
cukrozatlan kakaópor 4 csapott ek
étcsokoládé 25 g
meggybefőtt 175 g
tejszínhab 1 teáskanál
étcsokoládé 25 g
meggy 200 g