Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Gyümölcsös krémes

Gyümölcsös krémes
Gyümölcsös krémes
50 perc / előkészület: 30 perc főzés: 5 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Mi eperrel szoktuk csinálni, de most mangóval is kipróbáltuk. :)

hozzávalók / 6 adag

piskóta

krém

Szólj hozzá!

elkészítés

piskóta

  1. A tojásokat kikeverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a lisztet és az olajat.
  2. A tésztát sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, és előmelegített, 180°C-os sütőbe rakjuk, és megsütjük.

krém

  1. A tojást, a cukrokat, a lisztet, tejet és a keményítőt csomómentesre keverjük, majd lassú tűzön sűrűre főzzük. Félretesszük hűlni, ha kész.
  2. Közben a túrót kikeverjük a porcukorral, vaníliás cukorral és a citromhéjjal.
  3. Ha a vaníliakrém langyosra hűlt, belekeverjük a vajat, és kikeverjük a túróval. Hűtőbe rakjuk, míg ki nem hűl.

összeállítás

  1. Ha a piskóta és a krém is kihűlt, a piskótát félbevágjuk, és rákenjük a krém felét. A krémre rárakjuk az eper felét jó sűrűn, és rákenjük a krém másik felét, a krémre rárakjuk a piskóta másik felét. A süti tetejét kirakjuk az eper másik felével.
  2. Ha kész legalább 2 órára hűtőbe tesszük, hogy összeérjenek az ízek, de akkor a legfinomabb, ha legalább egy éjszakán át pihen.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 50 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 235
elküldve: 0
receptkönyvben: 19
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Icuka cicuka

Mióta szakács: 2017.06.05.
2 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: közepes
költség egy főre: megfizethető receptek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, uzsonna
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 6 főre
fogás: desszert
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

epres süti, eperszelet

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

937
tojás 6 db
cukor 6 ek
napraforgó olaj 1 ek
finomliszt 6 evőkanál
tojás 4 db
cukor 20 dkg
vaníliás cukor 2 csomag
finomliszt 1 púpozott ek
tej 4 dl
étkezési keményítő 1 evőkanál
tehéntúró 50 dkg
porcukor 15 dkg
citromhéj 0.5 citromból nyert
vaníliás cukor 1 csomag
vaj 20 dkg
eper 1 kg