r
Nosalty Logó

Kakaós-citromos napsugársüti

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Kakaós-citromos napsugársüti
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

A forma előkészítéséhez

Összesen 916 kcal
  • 5% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

A forma előkészítéséhez

Összesen 5495 kcal
  • 5% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

A forma előkészítéséhez

Összesen 300 kcal
  • 5% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.9 g

Zsír

  • Összesen
    55.2 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    372 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    569.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    35 mg
  • Kálcium
    88 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    44 mg
  • Foszfor
    257 mg
  • Nátrium
    141 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    96.2 g
  • Cukor
    78 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    111.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    592 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    80 micro
  • K vitamin:
    40 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    51 micro
  • Kolin:
    275 mg
  • Retinol - A vitamin:
    569 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    278 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    453 micro
Összesen 916 kcal
  • 5% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    89.4 g

Zsír

  • Összesen
    331 g
  • Telített zsírsav
    103 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    140 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    74 g
  • Koleszterin
    2233 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3417.6 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    208 mg
  • Kálcium
    529 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    266 mg
  • Foszfor
    1540 mg
  • Nátrium
    845 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    577.3 g
  • Cukor
    470 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    669.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3554 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    30 mg
  • C vitamin:
    49 mg
  • D vitamin:
    483 micro
  • K vitamin:
    242 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    308 micro
  • Kolin:
    1651 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3414 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    1670 micro
  • β-crypt
    66 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2718 micro
Összesen 5495 kcal
  • 5% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.9 g

Zsír

  • Összesen
    18 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    122 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    186.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    29 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    84 mg
  • Nátrium
    46 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31.5 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    36.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    194 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    90 mg
  • Retinol - A vitamin:
    186 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    91 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    148 micro
Összesen 300 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

A forma előkészítéséhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A sütőt előmelegítjük.
  2. A tésztához a tojások sárgáját a cukorral és a sütőporral nagyon habosra keverjük, majd felváltva adagoljuk hozzá a kakaós lisztet és a kemény habbá vert tojásfehérjét, vigyázva, nehogy a hab összetörjön.
  3. A tésztát alaposan kivajazott, lisztezett tortaformába öntjük.
  4. Készre sütjük. (Tűpróba!)
  5. A krémhez a tojásokat összekeverjük 20 dkg cukorral és a citrom lereszelt héjával, valamint kifacsart levével, majd sűrűre főzzük.
  6. A margarint összekeverjük a maradék 20 dkg cukorral, és a két masszát összekeverjük. Hűtőbe tesszük.
  7. A kihűlt tésztát vízszintesen kettévágjuk, megtöltjük a a krém egy részével, és a tetejét is bevonjuk vele.
  8. Az oldalakat a tejszínhabbal díszítjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 26
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 103
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 18864
  • Feltöltés dátuma: 2010. március 16.

Ajánló

Valószínűleg maradni fog citromkrém, mi ezzel csöpögtetve-öntözve fokoztuk az élvezeteket:-).

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ez a süti hirtelen felindulásból született, és azonnal kedvenccé lett. A nevét a krém színéről és arról a tulajdonságáról kapta, hogy a szürke napokban egy kis melegséget csempész az ember lelkébe.

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

A forma előkészítéséhez

Címlapról ajánljuk

Mikor ébreszt fel a kávé, és mikor a matcha?

Óriás népszerűségnek örvend az utóbbi években a matcha, egyre többen választják a zöld, krémes koffeines italt kávé helyett/mellett. Na de vajon mikor érdemes az egyiket, és mikor a másikat innunk? Melyik mikor a leghatékonyabb élénkítő hatását tekintve?

Nosalty

További cikkek