Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kakaós-citromos napsugársüti

Kakaós-citromos napsugársüti
Kakaós-citromos napsugársüti
50 perc / előkészület: 30 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (11)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez a süti hirtelen felindulásból született, és azonnal kedvenccé lett. A nevét a krém színéről és arról a tulajdonságáról kapta, hogy a szürke napokban egy kis melegséget csempész az ember lelkébe.

hozzávalók / 6 adag

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

A forma előkészítéséhez

ajánlat

Valószínűleg maradni fog citromkrém, mi ezzel csöpögtetve-öntözve fokoztuk az élvezeteket:-).

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A sütőt előmelegítjük.
  2. A tésztához a tojások sárgáját a cukorral és a sütőporral nagyon habosra keverjük, majd felváltva adagoljuk hozzá a kakaós lisztet és a kemény habbá vert tojásfehérjét, vigyázva, nehogy a hab összetörjön.
  3. A tésztát alaposan kivajazott, lisztezett tortaformába öntjük.
  4. Készre sütjük. (Tűpróba!)
  5. A krémhez a tojásokat összekeverjük 20 dkg cukorral és a citrom lereszelt héjával, valamint kifacsart levével, majd sűrűre főzzük.
  6. A margarint összekeverjük a maradék 20 dkg cukorral, és a két masszát összekeverjük. Hűtőbe tesszük.
  7. A kihűlt tésztát vízszintesen kettévágjuk, megtöltjük a a krém egy részével, és a tetejét is bevonjuk vele.
  8. Az oldalakat a tejszínhabbal díszítjük.

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 26 cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 13 540
elküldve: 2
receptkönyvben: 145
elkészítve: 1/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Noncsiga

Mióta szakács: 2009.05.05.
12 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

citromos kakaós piskóta, kakaós süti citromkrémmel, citromkrémes torta

Hozzászólások (11)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

szneki
Szneki / szneki Tue, 2011-04-05 14:24

Elkészítettem ezt a fincsi sütit én is:)
A krémbe csak 20 dkg cukrot tettem,de nekem még így is kicsit édes lett,de nyilván mindenki ízlése szerint teszi hozzá a cukrot.
A lényeg,aki nem szereti a nagyon édes dolgokat,az semmiképp ne tegyen bele 40 dkg cukit!!!
A krémje kicsit folyós lett,de ugyanígy néz ki mint itt a képen,külön guszta amúgy lecsorgatni vele tálalás előtt!
Fincsi,jól harmonizál a csokis piskóta a citrom ízével!
Ma megkínáltam belőle a munkatársamat is,azt mondta férjhez mehetek:)
Köszi a receptet,üdv..Zsuzsi

Dorka
Dorka / Dorka Sat, 2010-07-03 18:46

Kedves Noncsiga!

Mikor rátaláltam erre a szupi receptre egyből mentettem! A héten elkészítettem! Itthon mindenkinek nagyon ízlett! Nagyon köszönöm , tényleg isteni finom torta! Üdv: Dorka

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Wed, 2010-03-17 08:03

Nagyon soknak tűnik 40 dkg cukor a krémbe!

Noncsiga
Noncsiga / Noncsiga Wed, 2010-03-17 20:25

Lehet, hogy lehet kevesebb is, de ez szerintem citrom és ízlés dolga. Amit én használtam, az nagy volt, és savanyúbb. A krém nagyon kellemesen citromos ízű lett, de nem túl savanyú; nagyon jól illett a tésztához.Ez a recept még a nagymamámé, és most, hogy először próbáltam, tartottam magam az előírthoz. Nyugodtan lehet elvenni belőle.:)

Noncsiga
Noncsiga / Noncsiga Tue, 2010-03-16 19:16

Köszi! Örülök, hogy tetszik.:) És nagyon finom is! Itthon 3 óra múlva már nyoma sem volt. ;)

911
tojás 6 db
finomliszt 6 evőkanál
cukor 6 ek
sütőpor 1 késhegynyi
cukrozatlan kakaópor 3 ek
tojás 5 db
cukor 40 dkg
margarin 25 dkg
citrom 1 db
habtejszín 2 dl
vaj 1 ek
finomliszt 1 evőkanál