r
Nosalty Logó

Fantázia szelet

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
VnéEdit
Fantázia szelet
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A barna laphoz

A fehér tésztához

A lapok kenéséhez

A krémhez

A tetejére, a mázhoz

Összesen 858 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A barna laphoz

A fehér tésztához

A lapok kenéséhez

A krémhez

A tetejére, a mázhoz

Összesen 4283 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A barna laphoz

A fehér tésztához

A lapok kenéséhez

A krémhez

A tetejére, a mázhoz

Összesen 266 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    16.6 g

Zsír

  • Összesen
    51.7 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    268 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    735.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    31 mg
  • Kálcium
    185 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    79 mg
  • Foszfor
    283 mg
  • Nátrium
    152 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    81.1 g
  • Cukor
    41 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    98.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    311 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    42 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    55 micro
  • Kolin:
    173 mg
  • Retinol - A vitamin:
    277 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    411 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    281 micro
Összesen 858 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    82.9 g

Zsír

  • Összesen
    258.6 g
  • Telített zsírsav
    115 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    73 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    53 g
  • Koleszterin
    1342 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3678.2 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    153 mg
  • Kálcium
    923 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    395 mg
  • Foszfor
    1413 mg
  • Nátrium
    759 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    405.4 g
  • Cukor
    205 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

VÍZ

  • Összesen
    492.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1556 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    17 mg
  • C vitamin:
    23 mg
  • D vitamin:
    210 micro
  • K vitamin:
    28 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    274 micro
  • Kolin:
    865 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1384 micro
  • α-karotin
    30 micro
  • β-karotin
    2057 micro
  • β-crypt
    30 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1404 micro
Összesen 4283 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    5.1 g

Zsír

  • Összesen
    16 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    83 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    227.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    57 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    87 mg
  • Nátrium
    47 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.1 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    30.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    96 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    54 mg
  • Retinol - A vitamin:
    86 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    127 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    87 micro
Összesen 266 Kcal
  • Nosalty kipróbálta
  • Legnézettebb receptje

    Legnézettebb receptje

Hozzávalók

A barna laphoz

A fehér tésztához

A lapok kenéséhez

A krémhez

A tetejére, a mázhoz

Elkészítés

A barna laphoz

  1. A tepsit szilikonos sütőpapírral kibéleljük. A kakaóstészta-készítés: A tojásokat a cukorral 5-6 perc alatt habosra keverjük. Apránként hozzákeverjük a vizet és az olajat. A lisztet, sütőport a kakaóval összekeverjük, és a tojásos masszához adagoljuk egy fakanál segítségével. Tepsibe tesszük, majd 180 fokra melegített sütőben 15 perc alatt megsütjük.
  2. A világostészta-készítés: A tojások fehérjét a cukorral habbá verjük. Hozzákeverjük a sütőporral elkevert lisztet, majd az étolajat, vizet apránként adagoljuk hozzá. Végül az aprítógépben felaprított diót és a levétől lecsepegtetett meggyet forgatjuk hozzá. Szilikonos sütőpapírral bélelt tepsiben 180 fokon 15 perc alatt megsütjük.
  3. Krémkészítés: A tojássárgákat a cukorral, tejjel, pudingporral elkeverjük simára, majd felfőzzük. Amikor kihűlt, a vajjal habosra keverjük.
  4. A barna piskótát tálcára tesszük. A rumos tej felével egy ecsettel lekenjük. Rátesszük a krémet. Befedjük a meggyes-diós lappal. A felső lapot is lekenjük a rumos tejjel.
  5. A csokoládét az étolajjal felolvasztjuk, és a sütemény tetejére tesszük. Jól behűtjük 3-4 órára legalább. Forró vízbe mártott késsel 2×6,5 cm hosszúkás szeletekre vágjuk. Jó étvágyat kívánok hozzá!
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 20×30
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 364
  • Tegnapi nézettség: 4
  • 7 napos nézettség: 63
  • Össznézettség: 203066
  • Feltöltés dátuma: 2019. május 10.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
VnéEdit 295 recept

Egyik hétvégi sütink. Nagyon finom, szeretettel ajánlom. Ez a mennyiség kis adag, 16 kis szeletre vágtam. Nagy család dupla adaggal indítson.

Hozzávalók

A barna laphoz

A fehér tésztához

A lapok kenéséhez

A krémhez

A tetejére, a mázhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek