Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Mentás zöldborsófőzelék sörtésztában sült csirkemellel

Mentás zöldborsófőzelék sörtésztában sült csirkemellel
Mentás zöldborsófőzelék sörtésztában sült csirkemellel
45 perc / előkészület: 20 perc főzés: 10 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Hirtelen kellett valahova mennem, így nem maradt időm kiteljesedni a főzésben, csak erre a gyorsan összedobható ebédre futotta. Ami azt illeti, mire hazaértem, egy morzsa sem maradt belőle. Még szerencse, hogy olyan szemfüles voltam, hogy közvetlen a főzés után megkóstoltam.

hozzávalók / 4 adag

Zöldborsófőzelék:

Sörtésztában sült csirkefalatok:

Szólj hozzá!

elkészítés

Zöldborsófőzelék:

  1. Egy kanál vajon megpirítunk egy kanálnyi lisztet. Sózzuk, borsozzuk, reszelünk bele szerecsendiót, majd hozzáadjuk a mélyhűtött zsenge borsót, és felengedjük az alaplével.
  2. Belekeverjük a felaprított petrezselymet, egy teáskanálnyi cukrot, és 3-4 perc alatt megfőzzük, besűrítjük.
  3. A végén adjuk hozzá a felaprított friss mentát, hogy megmaradjon az üde íze, illata.

Sörtésztában sült csirkefalatok:

  1. A csirkemellet 1 cm vastag, 200 Ft-osnyi kis darabokra szeljük, enyhén megsózzuk.
  2. A tojásokat sóval, borssal, cayenne borssal és a reszelt fokhagymával, valamint a liszttel habverővel kikeverjük csomómentesre, majd sörrel addig hígítjuk, míg sűrű palacsintatészta állagot kapunk.
  3. A csirkedarabkákat meghempergetjük kevés lisztben, lerázzuk róluk a felesleget, majd bemártjuk a sörtésztába, és forró olajban mindkét oldalát aranybarnára sütjük. Konyhai törlőn leitatjuk a felesleges olajat.
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 2 382
elküldve: 1
receptkönyvben: 60
elkészítve: 3/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Évi néni

Mióta szakács: 2011.07.24.
1830 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
kategória: főzelékek
nehézség: közepes
konyhatechnológia: sörös receptek
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

mentás borsófőzelék, borsófőzelék sörtésztában sült csirkemellel, zöldborsófőzelék sörtésztában sült csirkével

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

391
zöldborsó 50 dkg
vaj 1 ek
finomliszt 1 evőkanál
zöldség alaplé 5 dl
petrezselyem 0.5 csokor
menta 1 csokor
szerecsendió 1 csipet
1 kávéskanál
bors 0 ízlés szerint
cukor 1 teáskanál
csirkemell filé 40 dkg
tojás 2 db
0.5 kávéskanál
bors 0 ízlés szerint
cayenne bors 0.5 kávéskanál
fokhagyma 2 gerezd
finomliszt 3 evőkanál
sör 1 dl