r
Nosalty Logó

Mentás zöldborsófőzelék sörtésztában sült csirkemellel

Évi néni
Mentás zöldborsófőzelék sörtésztában sült csirkemellel
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Zöldborsófőzelék:

Sörtésztában sült csirkefalatok:

397
Kalória
35.9g
Fehérje
39.3g
Szénhidrát
8.9g
Zsír
257.4g
Víz
170.5g
Koleszterin
11.3g
Élelmi rost
8.5g
Cukor
  • 11% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 3% Zsír

Zöldborsófőzelék:

Sörtésztában sült csirkefalatok:

Összesen 397 kcal
  • 11% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 3% Zsír

Zöldborsófőzelék:

Sörtésztában sült csirkefalatok:

Összesen 1581 kcal
  • 11% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 3% Zsír

Zöldborsófőzelék:

Sörtésztában sült csirkefalatok:

Összesen 82 kcal
  • 11% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    35.9 g

Zsír

  • Összesen
    8.9 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    171 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1879 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    38 mg
  • Kálcium
    174 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    116 mg
  • Foszfor
    455 mg
  • Nátrium
    1086 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    39.3 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

Víz

  • Összesen
    257.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    238 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    72 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    124 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    167 micro
  • Kolin:
    194 mg
  • Retinol - A vitamin:
    71 micro
  • α-karotin
    26 micro
  • β-karotin
    851 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3534 micro
Összesen 397 kcal
  • 11% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    143.8 g

Zsír

  • Összesen
    35.5 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    682 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7515.9 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    152 mg
  • Kálcium
    695 mg
  • Vas
    22 mg
  • Magnézium
    465 mg
  • Foszfor
    1819 mg
  • Nátrium
    4344 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    157.3 g
  • Cukor
    34 mg
  • Élelmi rost
    45 mg

Víz

  • Összesen
    1029.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    953 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    289 mg
  • D vitamin:
    83 micro
  • K vitamin:
    495 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    54 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    668 micro
  • Kolin:
    778 mg
  • Retinol - A vitamin:
    285 micro
  • α-karotin
    105 micro
  • β-karotin
    3405 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    14135 micro
Összesen 1581 kcal
  • 11% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.6 g

Zsír

  • Összesen
    1.9 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    36 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    394.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    37 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    96 mg
  • Nátrium
    228 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    8.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    54.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    50 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    26 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    41 mg
  • Retinol - A vitamin:
    15 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    179 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    743 micro
Összesen 82 kcal

Elkészítés

Zöldborsófőzelék:

  1. Egy kanál vajon megpirítunk egy kanálnyi lisztet. Sózzuk, borsozzuk, reszelünk bele szerecsendiót, majd hozzáadjuk a mélyhűtött zsenge borsót, és felengedjük az alaplével.
  2. Belekeverjük a felaprított petrezselymet, egy teáskanálnyi cukrot, és 3-4 perc alatt megfőzzük, besűrítjük.
  3. A végén adjuk hozzá a felaprított friss mentát, hogy megmaradjon az üde íze, illata.

Sörtésztában sült csirkefalatok:

  1. A csirkemellet 1 cm vastag, 200 Ft-osnyi kis darabokra szeljük, enyhén megsózzuk.
  2. A tojásokat sóval, borssal, cayenne borssal és a reszelt fokhagymával, valamint a liszttel habverővel kikeverjük csomómentesre, majd sörrel addig hígítjuk, míg sűrű palacsintatészta állagot kapunk.
  3. A csirkedarabkákat meghempergetjük kevés lisztben, lerázzuk róluk a felesleget, majd bemártjuk a sörtésztába, és forró olajban mindkét oldalát aranybarnára sütjük. Konyhai törlőn leitatjuk a felesleges olajat.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Főzés ideje: 10 p
  • Sütés ideje: 15 p

Hirtelen kellett valahova mennem, így nem maradt időm kiteljesedni a főzésben, csak erre a gyorsan összedobható ebédre futotta. Ami azt illeti, mire hazaértem, egy morzsa sem maradt belőle. Még szerencse, hogy olyan szemfüles voltam, hogy közvetlen a főzés után megkóstoltam.

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek