r
Nosalty Logó

Frankfurti zöldborsó

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
tenger
Frankfurti zöldborsó
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 4% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 397 kcal
  • 4% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 1590 kcal
  • 4% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 68 kcal
  • 4% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    14.3 g

Zsír

  • Összesen
    22.1 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    60 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1362.7 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    183 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    80 mg
  • Foszfor
    285 mg
  • Nátrium
    794 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34.5 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    268.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    311 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    73 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    112 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    165 micro
  • Kolin:
    63 mg
  • Retinol - A vitamin:
    132 micro
  • α-karotin
    32 micro
  • β-karotin
    2132 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4885 micro
Összesen 397 kcal
  • 4% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    57 g

Zsír

  • Összesen
    88.5 g
  • Telített zsírsav
    45 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    27 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    241 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5450.8 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    47 mg
  • Kálcium
    733 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    320 mg
  • Foszfor
    1139 mg
  • Nátrium
    3176 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    138.1 g
  • Cukor
    46 mg
  • Élelmi rost
    42 mg

VÍZ

  • Összesen
    1074.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1245 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    292 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    448 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    18 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    660 micro
  • Kolin:
    254 mg
  • Retinol - A vitamin:
    529 micro
  • α-karotin
    126 micro
  • β-karotin
    8528 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    19540 micro
Összesen 1590 kcal
  • 4% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    2.5 g

Zsír

  • Összesen
    3.8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    10 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    234.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    32 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    49 mg
  • Nátrium
    137 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    46.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    54 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    23 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    368 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    842 micro
Összesen 68 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A póréhagymát vékonyra karikázzuk, a salátaszívetfelaprítjuk.
  2. Felmelegített vajon üvegesre pároljuk.
  3. Közben megtisztítjuk és felkockázzuk a burgonyát, felaprítjuk a petrezselymet, és 4-5 perc után a zöldborsóval együtt a hagymás alaphoz adjuk.
  4. Sózzuk, borsozzuk, kb. 0,5 l leveslével felöntjük, majdnem készre pároljuk (kb. 15perc a krumplitól függően).
  5. Most következik a pürésítés, ahogy szeretjük(sima, darabos), és további kb. 2 dl levest adunk hozzá a kellő állag eléréséig.
  6. Frissen aprított mentával, 4-6 kanál tejföllel/ tejszínnel (nekünk a tejföl jobban bejött a savanykásságával) összerottyantjuk.
  7. Sült/főtt virslikarikákkal tálaljuk.
  • Elkészítettem: 200 alkalommal
  • Receptkönyvben: 39
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 12441
  • Feltöltés dátuma: 2013. február 22.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nosztalgikus leves/ főzelék/ egytálétel. Kb. 20 évvel ezelőtt készítettem el először, Frankfurtban. És a recept szerint is ez a neve. :-) Pont az emlékek miatt itt pontosan betartom az előírásokat, mert jólesik. Persze elhagyható a "salátaszív", s akár a menta is, de az utóbbit kár lenne.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek