Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Borsófőzelék sült virslivel

Borsófőzelék sült virslivel
Borsófőzelék sült virslivel
35 perc / előkészület: 5 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (9)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nem szerettem volna túlfűszerezni, a kisfiam ugyanis nem rajong az erős fűszerezésű ételekért, így azonban nagykanállal lapátolta befelé. Ráadásul a borsó egy önmagában is rendkívül finom zöldségféle, ne nyomjuk el az ízét!

hozzávalók / 3 adag

A főzelékhez

A virslihez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A borsót annyi sós vízben tesszük fel főni, amennyi épp ellepi.
  2. Amíg fő, világos rántást készítünk: 1 ek lisztet 3-4 ek olajon zsemleszínűre pirítunk, elzárjuk alatta a gázt és belekavarjuk a petrezselyemzöldet. Ha a borsó már puha, akkor kevés hideg vízzel engedjük fel a rántást, és hozzákeverjük a főzelékhez. Ha a borsó még nem puha, megvárjuk míg az nem lesz, ekkor a forró főzelékléből keverünk keveset a rántáshoz, majd adjuk hozzá a főzelékhez.
  3. Jól kiforraljuk, majd elzárjuk alatta a gázt.
  4. A tetejére egy kevés vajat morzsolunk, hogy ne bőrösödjön.
  5. A virslit közben beirdaljuk, majd forró olajon megpirítjuk.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 20
össznézettség: 106 737
elküldve: 1
receptkönyvben: 295
elkészítve: 32/36
Facebookon megjelent: 1

szakács

*geo*

Mióta szakács: 2012.03.07.
12 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
kategória: főzelékek
nehézség: könnyű
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
adag: 3 főre
elkészítési idő: 30-60 perc
babakonyha: baba 12-18 hónap
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

borsófőzelék, zöldborsófőzelék, cukorborsófőzelék

Hozzászólások (9)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Csilla2111
Csilla2111 / Csilla2111 Sun, 2015-12-06 17:36

Ezt en sem ertem. 8 dl viz ennyi borsohoz es rantashoz? Ebbol sajnos vizben fott borso lesz igy. Nem irtal el valamit?

Macbeth
Macbeth Fri, 2014-11-28 19:03

Ami ezekből a mennyiségekből kijön, az egy ízetlen, híg, levesnek sem használható valami, amiben az egyetlen érték a borsó...de az is ehetetlen így ízesítve. Köszönjük.

445
zöldborsó 0.5 kg
víz 5 dl
1 csipet
petrezselyem 0.5 csokor
napraforgó olaj 3 ek
finomliszt 1 evőkanál
vaj 1 ek
virsli 180 g
napraforgó olaj 1 ek