Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Mentás-bazsalikomos borsókrémleves

Mentás-bazsalikomos borsókrémleves
Mentás-bazsalikomos borsókrémleves
50 perc / előkészület: 20 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy könnyed levesre vágytam, amihez felhasználhattam a maradék húsleves alaplevemet, és sok friss fűszernövény került bele.

hozzávalók / 2 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A hagymákat megpucoljuk, és felaprítjuk.
  2. A krumplit is megpucoljuk, és felkockázva feltesszük egy lábasban annyi sós vízzel főni, ami ellepi.
  3. A vöröshagymát egy kis olívaolajon megpirítjuk, majd mikor már üveges, megfuttatjuk rajta a fokhagymát is.
  4. Rádobjuk a mirelit zöldborsót, felöntjük az alaplé felével, és hozzáadjuk a friss fűszernövényeket, sót, borsot, majd mikor már kicsit megpuhult a borsó, akkor hozzáadjuk a főtt krumplit, végül összeturmixoljuk.
  5. A tejfölt a keményítővel csomómentesre keverjük, és a pépesített masszához keverjük, majd hozzáöntjük a maradék alaplevet, és még kicsit együtt rotyogtatjuk.
  6. Jó nagy marék reszelt sajttal, melegen tálaljuk.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 501
elküldve: 0
receptkönyvben: 18
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

SüniSüti

Mióta szakács: 2014.04.25.
80 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
kategória: levesek
szezon: nyár
adag: 2 főre
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: leves
alkalom: vasárnapi ebéd

receptkategóriák

egyéb elnevezések

borsókrémleves, mentás zöldborsókrémleves, mentás bazsalikomos zöldborsókrémleves sajttal

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

513
menta 0.5 csokor
bazsalikom 0.75 csokor
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
zöldborsó 25 dkg
étkezési keményítő 1 evőkanál
tejföl 2 ek
olívaolaj 1 ek
vöröshagyma 1 közepes db
fokhagyma 2 gerezd
csirke alaplé 5 dl
burgonya 2 közepes db
sajt 10 dkg