r
Nosalty Logó

Meleg kacsahússaláta

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Pogácsa
Meleg kacsahússaláta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 4% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 723 kcal
  • 4% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 2170 kcal
  • 4% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 121 kcal
  • 4% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • β-crypt

Fehérje

  • Összesen
    20.2 g

Zsír

  • Összesen
    54.5 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    106 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    963.9 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    238 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    94 mg
  • Foszfor
    324 mg
  • Nátrium
    279 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    40.4 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    337.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    852 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    79 mg
  • D vitamin:
    34 micro
  • K vitamin:
    38 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    121 micro
  • Kolin:
    55 mg
  • Retinol - A vitamin:
    81 micro
  • α-karotin
    1175 micro
  • β-karotin
    6200 micro
  • β-crypt
    4933 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    676 micro
Összesen 723 kcal
  • 4% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • β-crypt

Fehérje

  • Összesen
    60.7 g

Zsír

  • Összesen
    163.5 g
  • Telített zsírsav
    56 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    76 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    318 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2891.7 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    59 mg
  • Kálcium
    714 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    282 mg
  • Foszfor
    973 mg
  • Nátrium
    838 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    121.1 g
  • Cukor
    55 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

VÍZ

  • Összesen
    1012.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2557 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    236 mg
  • D vitamin:
    102 micro
  • K vitamin:
    113 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    21 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    362 micro
  • Kolin:
    165 mg
  • Retinol - A vitamin:
    243 micro
  • α-karotin
    3524 micro
  • β-karotin
    18599 micro
  • β-crypt
    14798 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2029 micro
Összesen 2170 kcal
  • 4% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • β-crypt

Fehérje

  • Összesen
    3.4 g

Zsír

  • Összesen
    9.1 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    18 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    160.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    40 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    54 mg
  • Nátrium
    46 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.7 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    56.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    142 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    13 micro
  • α-karotin
    195 micro
  • β-karotin
    1031 micro
  • β-crypt
    820 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    112 micro
Összesen 121 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A kacsacombokat besózzuk, megszórjuk borssal. A narancsot jól megmossuk, és héjastól gerezdekre vágjuk. A vöröshagymát megpucoljuk, és nagy darabokra szeleteljük. Mindent bedobunk egy sütőzacskóba, hozzáadunk 4 fokhagymagerezdet héjastól. 2-3 evőkanál rozét biztonság okáért még belelöttyintünk, szorosan lezárjuk a sütőzacskót. 180 fokon kb. 2 órát sütjük. Kivesszük a tepsit, felnyitjuk a zacskót, és hagyjuk kicsit hűlni a combokat.
  2. Közben megpucoljuk, felszeleteljük a sütőtököt, szétterítjük egy sütőpapírral kibélelt tepsiben. Megsózzuk, rálöttyintünk egy kis olívaolajat, elszórjuk rajta a zsályaleveleket és a babérleveleket, valamint 3 fokhagymagerezdet megpucolva, felkarikázva. A sütőtököt kb. 20 perc alatt 180 fokon megsütjük.
  3. Miközben sül a sütőtök, a kacsacombokat lefejtjük a csontról, és a húst felkockázzuk. A gránátalmából kiszedegetjük a magokat.
  4. Egy nagy tálban összekeverjük a kacsahúst, a sütőtököt, gránátalmát és egy nagy marék rukkolát. A tetejére feta sajtot szórunk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 35x30
  • Sütés ideje: 140 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 19
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 880
  • Feltöltés dátuma: 2016. szeptember 23.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Meleg kacsahússaláta
Pogácsa 381 recept

Volt két szép kacsacombom a hűtőben, ebből próbáltam valami érdekes ebédet csinálni vasárnapra.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek