r
Nosalty Logó

Meggyzselés máktorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
scarlett69
Meggyzselés máktorta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 8% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 34% Zsír

Tészta

Zselé

Krém

Összeállítás

Összesen 1375 kcal
  • 8% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 34% Zsír

Tészta

Zselé

Krém

Összeállítás

Összesen 6872 kcal
  • 8% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 34% Zsír

Tészta

Zselé

Krém

Összeállítás

Összesen 277 kcal
  • 8% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 34% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    27.5 g

Zsír

  • Összesen
    112.6 g
  • Telített zsírsav
    59 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    276 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1856.7 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    698 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    140 mg
  • Foszfor
    646 mg
  • Nátrium
    339 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    65.6 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    125 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    496 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    32 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    51 micro
  • Kolin:
    132 mg
  • Retinol - A vitamin:
    465 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    375 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    230 micro
Összesen 1375 kcal
  • 8% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 34% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    137.5 g

Zsír

  • Összesen
    563 g
  • Telített zsírsav
    293 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    92 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    57 g
  • Koleszterin
    1379 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9283.6 g
  • Cink
    17 mg
  • Szelén
    107 mg
  • Kálcium
    3488 mg
  • Vas
    25 mg
  • Magnézium
    702 mg
  • Foszfor
    3232 mg
  • Nátrium
    1696 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    13 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    328 g
  • Cukor
    72 mg
  • Élelmi rost
    41 mg

VÍZ

  • Összesen
    625.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2478 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    50 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    29 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    253 micro
  • Kolin:
    661 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2323 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    1874 micro
  • β-crypt
    25 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1150 micro
Összesen 6872 kcal
  • 8% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 34% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.6 g

Zsír

  • Összesen
    22.8 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    56 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    375.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    141 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    131 mg
  • Nátrium
    69 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13.3 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    25.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    100 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    94 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    76 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    47 micro
Összesen 277 kcal

Hozzávalók

Tészta

Zselé

Krém

Összeállítás

Elkészítés

Tészta

  1. A tésztához a puha vajat (margarint) habosra keverjük a cukorral (édesítővel), beledolgozzuk az egész tojásokat, a tejet és végül a kimért, liszt-mák-sütőpor keverékét, ízesítsük reszelt citromhéjjal, fahéjjal.
  2. Simára keverjük a tésztát, majd egy 22 cm-es sütőpapírral bélelt formába öntjük, és előmelegített 160 fokos sütőben kb 50-60 perc alatt készre sütjük. Tűpróba!

Zselé

  1. A meggyzseléhez botmixerrel pürésítjük a meggyet, majd hozzáadjuk a zselatint, a cukrot (eritritet) 1 dl vizet és összemelegítjük.
  2. Egy 18 cm átmérőjű formát folpack-kal kibélelünk, és beleöntjük a masszát. Hűtőszekrénybe tesszük dermedni.

Krém

  1. A krémhez a mascarponét, a cukrot (eritritet), citrom levét és reszelt héját habosra keverjük, majd hozzáadjuk a felvert habot és az 1 dl vízben felmelegített zselatint is.

Összeállítás

  1. A tésztát vízszintesen két lapba vágjuk, az egyiket visszatesszük a sütőformába, és ráhalmozzuk a mascarponekrém felét, majd óvatosan ráborítjuk a zselét, lehúzzuk róla a fóliát, majd a krém másik felét rákenjük, a mákos lappal befedjük.
  2. Hűtőszekrényben dermesztjük egy éjszakát, majd felvert habbal és GM csokival díszítjük. Forró vízbe mártott késsel szeleteljük. Talán bonyolultnak tűnik az elkészítése, de egyáltalán nem az, akár kezdők is elkészíthetik!
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Receptkönyvben: 16
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 26
  • Össznézettség: 7099
  • Feltöltés dátuma: 2021. május 20.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Meggyzselés máktorta
scarlett69 96 recept

Hozzávalók

Tészta

Zselé

Krém

Összeállítás

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!