Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Máktorta 8. - gesztenyés, őszibarackos

Máktorta 8. - gesztenyés, őszibarackos
Máktorta 8. - gesztenyés, őszibarackos
40 perc / előkészület: 10 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy reklámújságban találtam, nagyon megtetszett, és minden volt itthon, így elkészítettem. Finom lett.

hozzávalók / 6 adag

A tésztához

A töltelékhez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tojásokat szétválasztjuk. A sárgákat habosra keverjük a vajjal, a cukorral és a vaníliás cukorral. A diót, a mákot és a fahéjat is hozzáadjuk.
  2. A fehérjét kemény habbá verjük, és sárgájához hozzáadjuk.
  3. Kivajazott, lisztezett tortaformába öntjük, és megsütjük.
  4. A gesztenyepürét villával összetörjük, hozzáadjuk a rumaromát és az őszibarack levéből egy keveset.
  5. A tejszínt habbá verjük, és a gesztenyemasszához keverjük.
  6. A kihűlt tortát keresztben kettévágjuk, és a gesztenyekrémmel megkenjük, majd őszibarack-szeletekkel beborítjuk.
  7. Rátesszük a torta tetejét, és a krémmel betakarjuk, majd őszibarack-szeletekkel vagy tejszínhabbal díszítjük.

  • sütési hőfok: 160°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 9 627
elküldve: 2
receptkönyvben: 72
elkészítve: 0/2
Facebookon megjelent: -

szakács

a-édrienn

Mióta szakács: 2010.01.04.
87 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: tízórai, uzsonna
kategória: torta
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

gesztenyés máktorta, barackos máktorta liszt nélkül, gesztenyekrémes máktorta

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

aphrodite10
aphrodite10 / aphrodite10 Sat, 2011-01-08 17:58

Mivel maradt karácsonyról dióm, mákom és egyéb hozzávalók, kipróbáltam ezt a receptet. Csak annyi az észrevételem, hogy nekem 30 perc helyett 1 órát kellett sütnöm, mert folyós volt. Amúgy a torta végül nagyon finom lett. Köszi a receptet :-))

a-Édrienn
a-édrienn / a-Édrienn Sat, 2011-01-08 21:17

Szia!
Hát igen sütője válógatja, hogy mennyi idő alatt sül meg, na meg a gáz minőségétől! Tűpróbával kell ellenőrizni és ha már nem ragad, akkor jó a tészta! De azért örülök, hogy végül jól sikerült és ízlett!
Üdv.: Adri

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Tue, 2011-01-04 21:44

Köszi! Közben már nekiálltam, mondom mit veszthetek :-) Mivel a fiam nem szereti a mákot kókuszreszeléket raktam bele helyette, és 20 cm-es formában sütöttem. Nagyon szép magas lett. Én nem vagyok oda a gesztenyés sütiért, de a család bepuszilta 10 perc alatt. Kell ennél több? :-)

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Tue, 2011-01-04 18:15

A sütőport mikor kell beletenni? Mekkora torta formába?

a-Édrienn
a-édrienn / a-Édrienn Tue, 2011-01-04 21:39

Szia!

Én a mákkal és a dióval együtt adtam hozzá a sütőport, nekem 26 cm átmérőjű tortaformám van, abban készítettem el. Sok sikert!
Üdv.: Adri

900
vaj 20 dkg
cukor 15 dkg
vaníliás cukor 1 csomag
tojás 6 db
sütőpor 1 tk
mák 12 dkg
dió 8 dkg
fahéj 1 kk
vaj 1 ek
finomliszt 1 evőkanál
gesztenyemassza 250 g
őszibarack konzerv 420 g
habtejszín 3 dl
rumaroma 5 ml