r
Nosalty Logó

Máktorta 8. - gesztenyés, őszibarackos

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
a-édrienn
Máktorta 8. - gesztenyés, őszibarackos
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 5% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 900 kcal
  • 5% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 5404 kcal
  • 5% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 286 kcal
  • 5% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    14.6 g

Zsír

  • Összesen
    66.6 g
  • Telített zsírsav
    31 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    312 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1056.5 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    398 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    105 mg
  • Foszfor
    399 mg
  • Nátrium
    126 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    66.3 g
  • Cukor
    40 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    132.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    483 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    51 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    62 micro
  • Kolin:
    167 mg
  • Retinol - A vitamin:
    454 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    321 micro
  • β-crypt
    64 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    268 micro
Összesen 900 kcal
  • 5% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    87.3 g

Zsír

  • Összesen
    399.4 g
  • Telített zsírsav
    186 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    103 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    87 g
  • Koleszterin
    1873 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6339.2 g
  • Cink
    17 mg
  • Szelén
    119 mg
  • Kálcium
    2389 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    628 mg
  • Foszfor
    2395 mg
  • Nátrium
    756 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    11 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    397.6 g
  • Cukor
    237 mg
  • Élelmi rost
    34 mg

VÍZ

  • Összesen
    797.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2896 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    18 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    307 micro
  • K vitamin:
    36 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    373 micro
  • Kolin:
    1003 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2723 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1926 micro
  • β-crypt
    383 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1609 micro
Összesen 5404 kcal
  • 5% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.6 g

Zsír

  • Összesen
    21.1 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    99 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    334.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    126 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    33 mg
  • Foszfor
    126 mg
  • Nátrium
    40 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    42 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    153 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    53 mg
  • Retinol - A vitamin:
    144 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    102 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    85 micro
Összesen 286 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A tojásokat szétválasztjuk. A sárgákat habosra keverjük a vajjal, a cukorral és a vaníliás cukorral. A diót, a mákot és a fahéjat is hozzáadjuk.
  2. A fehérjét kemény habbá verjük, és sárgájához hozzáadjuk.
  3. Kivajazott, lisztezett tortaformába öntjük, és megsütjük.
  4. A gesztenyepürét villával összetörjük, hozzáadjuk a rumaromát és az őszibarack levéből egy keveset.
  5. A tejszínt habbá verjük, és a gesztenyemasszához keverjük.
  6. A kihűlt tortát keresztben kettévágjuk, és a gesztenyekrémmel megkenjük, majd őszibarack-szeletekkel beborítjuk.
  7. Rátesszük a torta tetejét, és a krémmel betakarjuk, majd őszibarack-szeletekkel vagy tejszínhabbal díszítjük.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 29
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 9764
  • Feltöltés dátuma: 2011. január 04.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
a-édrienn 87 recept

Egy reklámújságban találtam, nagyon megtetszett, és minden volt itthon, így elkészítettem. Finom lett.

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

6 megkerülhetetlen sztrapacskalelőhely az országban – a palócföldi vendégháztól a...

Juhtúró, szalonna, krumpli, liszt, tojás. Az igazi rajongók máris tudják, hogy ebből a bevásárlólistából csakis a sztrapacska sülhet (főhet) ki. De merre menjünk akkor, ha szeretnénk beülni valahová egy jó sztrapacskára? Ez az étel maga a gasztrodemokrácia: a tálcás étkezdéktől a csárdákig, a gourmet éttermektől a turistaházakig vagy éppen sörözőkig mindenféle konyha szívesen veszi fel az étlapjára. 6 megbízható helyet ajánlunk, ha egy jó sztrapacska a cél!

Nosalty

További cikkek