Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Meggyleves marcipánnal

Meggyleves marcipánnal
Meggyleves marcipánnal
30 perc / előkészület: 10 perc főzés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon szeretjük a gyümölcsleveseket. Nyáron mindig bőségesen megpakoljuk a fagyasztót, hogy ilyenkor télen is élvezhessük a nyári gyümölcsök ízét. Mivel a marcipán is az egyik kedvencünk, úgy gondoltam, kipróbálom, milyen lenne a meggylevessel. Hááát, nagyon-nagyon finom!!

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Akár friss meggyből, de ilyenkor télen fagyasztottal is ajánlom! Ki, hogy szereti, hidegen, melegen!

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Egy 2 literes fazékba felrakjuk a vizet forrni. Beletesszük a reszelt citromhéjat, vaníliás cukrot, fahéjat, szegfűszeget, cukrot és egy csipet sót.
  2. Amikor forr a víz, belerakjuk a kimagozott meggyet. (Én most fagyasztott meggyet használtam). Kb. 2 percig forraljuk, majd a tűzről levéve botmixer segítségével pürésítjük a meggyet, ezután visszatesszük a tűzre. Megvárjuk, még újra forrni kezd. Addig a tejszínhez keverjük a keményítőt és besűrítjük vele a levesünket.
  3. Tálaláskor reszelt marcipánt szórunk a tetejére.
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 561
elküldve: 1
receptkönyvben: 14
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Kovács Györgyi

Mióta szakács: 2011.07.04.
57 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: levesek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
diéta: gluténmentes, tojásmentes
adag: 4 főre
fogás: leves

receptkategóriák

egyéb elnevezések

marcipános meggyleves, téli meggyleves, különleges gyümölcsleves meggyel és marcipánnal

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

510
víz 1 l
meggy 70 dkg
citromhéj 0.5 citromból nyert
vaníliás cukor 1 csomag
fahéj 1 kk
szegfűszeg 1 késhegynyi
cukor 15 dkg
étkezési keményítő 1 evőkanál
habtejszín 2 dl
marcipán 10 dkg