Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Meggyleves Andrea konyhájából

Meggyleves Andrea konyhájából
Meggyleves Andrea konyhájából
30 perc / előkészület: 10 perc főzés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Én befőtt meggyből készítem a levest, de lehet friss, kimagozott meggyből is.

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A meggybefőttet felöntjük vízzel, és odatesszük főni.
  2. Közben elkészítjük a habarást. Az 5 kanál lisztet kevés tejjel elkavarjuk simára, majd lassan hozzáadjuk a többi tejet is. 
  3. Mikor a leves egy kicsit összefőtt, beleszűrjük a habarást egy szitán keresztül, hogy ne legyen csomós a leves.
  4. Mielőtt felforrna, hozzáadjuk a 2-3 ek tejfölt, és felforraljuk az egészet. 
  5. Ízlés szerint sózzuk.
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 17 126
elküldve: 0
receptkönyvben: 25
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Gergely Andrea

Mióta szakács: 2013.02.07.
24 recept

receptjellemzők

konyha: erdélyi
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
kalória: alacsony
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: levesek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
fogás: leves
diéta: tojásmentes
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

tejfölös meggyleves, meggyleves befőttből

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

240
meggybefőtt 680 g
tej 1 l
finomliszt 5 evőkanál
tejföl 3 ek
0 ízlés szerint
víz 4 l