Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Meggyleves egyszerűen

Meggyleves egyszerűen
Meggyleves egyszerűen
17 perc / előkészület: 2 perc főzés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A kisfiam imádja a meggylevest, de sajnos télen nem kapok friss gyümölcsöt, még fagyasztottat is nehezen, így meggybefőttből csináltunk.

Anyósom tejszín helyett tejfölt tesz bele, az is nagyon finom, de mi már megszoktuk így.

hozzávalók / 2 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A meggybefőttet a levével együtt és a vízzel feltesszük főni. Beletesszük a cukrot a fahéjjal, és hagyjuk felforrni.
  2. Közben a vanília pudingot és a tejszínt csomómentesen elkeverjük.
  3. Ha a leves felforrt, beletesszük a vanília pudinggal elkevert tejszínt, és még 2 percig főzzük.
  4. Hagyjuk lehűlni, és máris fogyasztható.
  • elkészítettem: 20 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 64
össznézettség: 54 738
elküldve: 1
receptkönyvben: 46
elkészítve: 7/7
Facebookon megjelent: -

szakács

Niko

Mióta szakács: 2011.12.27.
3 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
adag: 2 főre
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd
diéta: gluténmentes, tojásmentes
fogás: leves

egyéb elnevezések

meggyleves befőttből, meggyleves tejszínnel, meggyleves pudinggal

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

476
meggybefőtt 350 g
víz 1 dl
cukor 1 púpozott ek
fahéj 1 késhegynyi
vaníliás pudingpor 1 ek
habtejszín 200 ml