Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Meggyleves 7.-vörösborral és tejszínnel

Meggyleves 7.-vörösborral és tejszínnel
Meggyleves 7.-vörösborral és tejszínnel
35 perc / előkészület: 20 perc főzés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Imádom a meggylevest, de nekem a tejfölös meg lisztes nem jön be! ( Ezt egyszer a tv-ben láttam, azóta csak így csinálom!) Érdemes kipróbálni.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Annak ajánlom, aki édesebben szereti a meggylevest:)

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A meggyet megmossuk, kimagozzuk, levét egy lábosba kicsit kinyomkodjuk.
  2. A meggylevet egy kevés vízzel, a vörösborral és a cukorral felforraljuk.
  3. Beletesszük a meggyet és a fűszereket, és tovább melegítjük.
  4. A tejszínt összekeverjük a tojássárgákkal, majd a tűzről levett leveshez öntjük nagyon lassan, folyamatosan keverve.
  5. Behűtjük, és pár óra múlva fogyasztható.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 10 969
elküldve: 3
receptkönyvben: 83
elkészítve: 4/4
Facebookon megjelent: -

szakács

bokibo

Mióta szakács: 2011.05.17.
9 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
nehézség: könnyű
kategória: levesek
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
diéta: gluténmentes
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: leves

receptkategóriák

egyéb elnevezések

tejszínes-vörösboros meggyleves, meggyleves tejszínesen vörösborral

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

309
meggy 0.5 kg
vörösbor 2 dl
főzőtejszín 2 dl
cukor 10 dkg
tojássárgája 3 db
citromhéj 0.5 citromból nyert
fahéj 0 ízlés szerint
szegfűszeg 0 ízlés szerint
víz 5 dl