r
Nosalty Logó

Hideg meggyleves ahogy Zsuzsi készíti

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Gy.Zsuzsi
Hideg meggyleves ahogy Zsuzsi készíti
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 1% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 91 kcal
  • 1% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 363 kcal
  • 1% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 52 kcal
  • 1% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1.3 g

Zsír

  • Összesen
    0.7 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    64.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    34 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    8 mg
  • Nátrium
    16 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.7 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    121.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    3 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    8 micro
Összesen 91 kcal
  • 1% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.2 g

Zsír

  • Összesen
    2.6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    259.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    138 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    32 mg
  • Nátrium
    65 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    82.6 g
  • Cukor
    59 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    486.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    77 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    44 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    33 micro
Összesen 363 kcal
  • 1% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    0.8 g

Zsír

  • Összesen
    0.4 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    37.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    20 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    3 mg
  • Foszfor
    5 mg
  • Nátrium
    9 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12.1 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    71 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    2 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5 micro
Összesen 52 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A meggyet leszűrjük, a levét egy fazékba tesszük.
  2. Hozzáadjuk a fahéjat, szegfűszeget, sót, cukrot, citromlevet és annyi vizet, amennyi levest szeretnénk (persze a vízzel azért óvatosan, hogy az ízek harmonizáljanak).
  3. Felforraljuk, majd beletesszük a meggyet. Egyet forralunk rajta, közben pedig elkészítjük a habarást.
  4. A lisztet kevés tejjel csomómentesre keverjük, majd a leves levéből adunk hozzá egy keveset, hő-kiegyenlítünk.
  5. A levest félrehúzzuk a tűzről, majd folyamatos keverés mellett hozzáöntjük a habarást. Összeforraljuk, megkóstoljuk, hogy elég édes-e, majd teljesen kihűtjük.
  6. Tálalásnál egy kevés tejjel díszítjük a tetejét. Jó étvágyat!
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 26
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 14996
  • Feltöltés dátuma: 2013. november 25.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Hideg meggyleves ahogy Zsuzsi készíti
Gy.Zsuzsi 31 recept

Egyszerű, gyorsan elkészül, és kihűtve szuperül hűsít a nagy nyári melegben. Természetesen télen melegen is fogyaszthatjuk.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

5 étel, ami fiatalon tartja a bőrt

Habár ma már rengeteg csúcstechnológiával fejlesztett csodakrémet találunk a szépségápolás piacán, a legtöbbet mégis a helyes táplalkozással tehetünk bőrünk egészségéért. Hétköznapi ételekről van szó, amik más és más tulajdonságát védik a bőrünknek, úgy mint a feszessége vagy éppen a puhasága. Most mutatunk neked 5 olyan ételt, aminek fogyasztásával úgy érezheted, sokáig huszonéves maradsz!

Balogh Lilla

További cikkek