Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Hideg meggyleves ahogy Zsuzsi készíti

Hideg meggyleves ahogy Zsuzsi készíti
Hideg meggyleves ahogy Zsuzsi készíti
15 perc / előkészület: 5 perc főzés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egyszerű, gyorsan elkészül, és kihűtve szuperül hűsít a nagy nyári melegben. Természetesen télen melegen is fogyaszthatjuk.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A meggyet leszűrjük, a levét egy fazékba tesszük.
  2. Hozzáadjuk a fahéjat, szegfűszeget, sót, cukrot, citromlevet és annyi vizet, amennyi levest szeretnénk (persze a vízzel azért óvatosan, hogy az ízek harmonizáljanak).
  3. Felforraljuk, majd beletesszük a meggyet. Egyet forralunk rajta, közben pedig elkészítjük a habarást.
  4. A lisztet kevés tejjel csomómentesre keverjük, majd a leves levéből adunk hozzá egy keveset, hő-kiegyenlítünk.
  5. A levest félrehúzzuk a tűzről, majd folyamatos keverés mellett hozzáöntjük a habarást. Összeforraljuk, megkóstoljuk, hogy elég édes-e, majd teljesen kihűtjük.
  6. Tálalásnál egy kevés tejjel díszítjük a tetejét. Jó étvágyat!
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 13 532
elküldve: 0
receptkönyvben: 27
elkészítve: 3/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Gy.Zsuzsi

Mióta szakács: 2012.11.04.
31 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: párszor készített receptek
elkészítési idő: 5-15 perc
kalória: alacsony
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: levesek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
fogás: leves
diéta: tojásmentes

receptkategóriák

egyéb elnevezések

meggyleves, fahéjas meggyleves, meggyleves hidegen

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

91
meggybefőtt 2 dkg
víz 3 dl
cukor 5 ek
1 csipet
citromlé 2 dl
szegfűszeg 5 db
fahéjrúd 1 db
finomliszt 1 evőkanál
tej 1 dl