Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Hideg rumos-tejszínes meggyleves

Hideg rumos-tejszínes meggyleves
Hideg rumos-tejszínes meggyleves
25 perc / előkészület: 10 perc főzés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Finom, hűsítő étel kánikulában. A rum opcionális. Aki nem szeretne alkoholos levest kanalazni, vagy gyerek is van a családban, az elhagyhatja.

hozzávalók / 2 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A meggyet megmossuk, majd kimagozzuk.
  2. Egy lábasban vajat olvasztunk, egy kevés lisztet és vizet keverünk hozzá, majd levesszük a tűzhelyről, öntünk hozzá tejszínt, csomómentessé keverjük. Beletesszük a meggyet, a cukrot, a vaníliás cukrot, a szegfűszeget, s a fahéjat, kevés tejet keverünk hozzá, és kb. 10 percig főzzük. Levesszük a tűzhelyről, hagyjuk kihűlni, majd betesszük a hűtőbe néhány órára.
  3. Mikor jól lehűlt, kivesszük, belekeverjük a behűtött rumot, a tányérba merjük, s locsolunk rá egy kevés tejszínt.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 1 344
elküldve: 0
receptkönyvben: 16
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Hobbychef

Mióta szakács: 2013.06.27.
738 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
nehézség: könnyű
kategória: levesek
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
adag: 2 főre
kalória: átlagos
mikor: ebéd, uzsonna
fogás: leves
diéta: tojásmentes

egyéb elnevezések

gyümölcsleves, meggyleves rummal, tejszínes meggyleves

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

DeákAndrea
Lizinka / DeákAndrea Sun, 2016-08-07 18:56

Kedves Hobbychef!
Nagyon finom, különleges ízű a rummal készített meggylevesed! Mi a tetejére egy kis tejszínhabot tettünk. A maradékot desszertként megettük uzsonnára! Köszönöm a receptet. Andi

327
meggy 30 dkg
vaj 1 ek
finomliszt 1 evőkanál
víz 1 dl
főzőtejszín 1 dl
0 ízlés szerint
cukor 1 teáskanál
vaníliás cukor 1 teáskanál
fahéjrúd 1 db
szegfűszeg 5 db
tej 1 dl
rum 60 ml