r
Nosalty Logó

Meggyes-túrós pite

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Meggyes-túrós pite
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 4% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 851 kcal
  • 4% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 5106 kcal
  • 4% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 193 kcal
  • 4% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18.5 g

Zsír

  • Összesen
    39 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    38 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1049.1 g
  • Cink
    109 mg
  • Szelén
    27 mg
  • Kálcium
    207 mg
  • Vas
    87 mg
  • Magnézium
    66 mg
  • Foszfor
    391 mg
  • Nátrium
    152 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    108.9 g
  • Cukor
    44 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    246.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    446 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    23 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    39 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    11 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    50 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    43 micro
  • Kolin:
    53 mg
  • Retinol - A vitamin:
    283 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    1954 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    245 micro
Összesen 851 kcal
  • 4% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    110.9 g

Zsír

  • Összesen
    233.8 g
  • Telített zsírsav
    65 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    95 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    56 g
  • Koleszterin
    231 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6294.6 g
  • Cink
    657 mg
  • Szelén
    164 mg
  • Kálcium
    1245 mg
  • Vas
    519 mg
  • Magnézium
    396 mg
  • Foszfor
    2348 mg
  • Nátrium
    912 mg
  • Réz
    28 mg
  • Mangán
    26 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    653.6 g
  • Cukor
    262 mg
  • Élelmi rost
    40 mg

VÍZ

  • Összesen
    1480.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2675 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    21 mg
  • C vitamin:
    136 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    233 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    64 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    301 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    258 micro
  • Kolin:
    318 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1699 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    11722 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1472 micro
Összesen 5106 kcal
  • 4% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.2 g

Zsír

  • Összesen
    8.8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    9 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    237 g
  • Cink
    25 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    47 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    88 mg
  • Nátrium
    34 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.6 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    55.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    101 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    11 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    64 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    441 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    55 micro
Összesen 193 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Elkészítés

A tésztához

  1. Töltelék készítése:
  2. A meggyet a levéből leszűrjük (ha befőtt) és kinyomkodjuk. Majd egy tálba helyezve összekeverjük a túróval, cukorral, vaníliás cukorral, fahéjjal, búzadarával.
  3. A csokit kisebb kockákra daraboljuk, és elkeverjük az előbbiekkel.A tojásfehérjéből kemény habot verünk és hozzákeverjük a meggyhez.
  4. Tészta készítése:
  5. A lisztet egy tálba öntjük, és összekeverjük a sóval, cukorral, vaníliás cukorral, fahéjjal, sütőporral, majd elmorzsoljuk benne a margarint és a tojássárgáját. Annyi tejföllel gyúrjuk össze, hogy a tészta szépen összeálljon (kb. 1/2 ek).
  6. Összeállítás:
  7. A tésztát két részre osztjuk, és az egyik felét lisztezett deszkán téglalap alakúra nyújtjuk. Kivajazott, lisztezett tepsibe tesszük. A tésztát villával kicsit megszurkáljuk, majd ráöntjük a meggyes tölteléket.
  8. A tészta másik felét szintén kinyújtjuk, majd a meggyes töltelék tetejére terítjük. Villával megszurkáljuk.
  9. Előmelegített sütőbe tesszük a tésztát. Kb 40 perc alatt megsütjük.
  10. A sütőből kivéve megszórjuk porcukorral, vagy barna cukorral. Ha langyosra hűlt, felszeleteljük.
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 38x24x6
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Receptkönyvben: 115
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 25
  • Össznézettség: 49706
  • Feltöltés dátuma: 2012. augusztus 08.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A sütinek nincs nagy története. Olyan sütit szerettem volna csinálni, ami nem száraz, de nem is folyik szét, szívesen egyék a gyerekek is, és strandoláshoz is jó legyen. Hát ez lett belőle. :)

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

Rájöttem, mi a nagymamák kelt tésztájának titka: Így lesz a...

Amikor én buktát sütök, az sosem lesz ugyanolyan, mint a nagymamámé – még akkor sem, ha végigtelefonáljuk az egész folyamatot. Miért lehet ez, és van-e remény azok számára, akik szeretnének ugyanolyan kelt tésztát készíteni, mint amit a dédijüknél, mamájuknál kóstoltak? Ezekre a kérdésekre kerestem a választ…azt azonban nem ígérem, hogy meg is találtam.

Lakos Benedek

További cikkek