Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Dédi meggyes süteménye

Dédi meggyes süteménye
Dédi meggyes süteménye
40 perc / előkészület: 20 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Dédnagymamám 1936-ban kiadott süteményes könyvében találtam a receptet.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A lisztbe belekeverjük a sütőport, és hozzáadjuk a cukrot.
  2. Elmorzsoljuk benne a vajat, és 1 tojássárgájával és egy 1/2 pohár (kb. 3 ek.) tejföllel összedolgozzuk.
  3. A tésztát elfelezzük. Az egyik felét egy közepes tepsi aljára téve, kimagozott és cukorban meghempergett meggyel befedjük.
  4. 2 evőkanál porcukrot elkeverünk 1 csomag vaníliás cukorral, és megszórjuk vele vékonyan a meggyréteget.
  5. A tészta másik felét ráhelyezve, tojással megkenjük, és villával több helyen megszurkálva, 165 fokos sütőben 20 percig sütjük.
  • sütési hőfok: 165°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 12
össznézettség: 3 237
elküldve: 1
receptkönyvben: 28
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Edit91

Mióta szakács: 2014.09.30.
41 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig, ebéd, uzsonna
konyhatitkok: nagyi receptjei
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: pite
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

meggyes lepény, gyümölcsös pite

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

K_Atica01
Katica / K_Atica01 Thu, 2016-11-10 16:40

Ez nagyon finom. Én is gyakran készítem, de a hagyományos recepttel ( zsírral ) a Váncza ...A mi süteményes könyvünk... alapján.

644
finomliszt 30 dkg
cukor 5 dkg
sütőpor 1 csomag
vaj 10 dkg
tojássárgája 1 db
tejföl 3 ek
meggy 50 dkg
porcukor 2 ek
vaníliás cukor 1 csomag
tojás 1 db