r
Nosalty Logó

Chilis-csokis cseresznyepite

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Lakos Benedek
Chilis-csokis cseresznyepite
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
süti sütés nélkül
  • 4% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A chilis cseresznyéhez

A kekszes alaphoz

A csokoládés krémhez

Összesen 775 kcal
  • 4% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A chilis cseresznyéhez

A kekszes alaphoz

A csokoládés krémhez

Összesen 6201 kcal
  • 4% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A chilis cseresznyéhez

A kekszes alaphoz

A csokoládés krémhez

Összesen 344 kcal
  • 4% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    7.7 g

Zsír

  • Összesen
    43.2 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    85 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    429.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    63 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    73 mg
  • Foszfor
    130 mg
  • Nátrium
    157 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    90.8 g
  • Cukor
    56 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    74.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    235 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    4 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    229 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    85 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    62 micro
Összesen 775 kcal
  • 4% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    61.2 g

Zsír

  • Összesen
    345.8 g
  • Telített zsírsav
    209 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    96 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    684 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3438.3 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    500 mg
  • Vas
    30 mg
  • Magnézium
    586 mg
  • Foszfor
    1037 mg
  • Nátrium
    1254 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    726.7 g
  • Cukor
    452 mg
  • Élelmi rost
    45 mg

VÍZ

  • Összesen
    596.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1884 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    34 mg
  • D vitamin:
    69 micro
  • K vitamin:
    57 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    107 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1829 micro
  • α-karotin
    25 micro
  • β-karotin
    683 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    500 micro
Összesen 6201 kcal
  • 4% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3.4 g

Zsír

  • Összesen
    19.2 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    38 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    191 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    28 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    33 mg
  • Foszfor
    58 mg
  • Nátrium
    70 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    40.4 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    33.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    105 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    102 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    38 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    28 micro
Összesen 344 kcal

Hozzávalók

A chilis cseresznyéhez

A kekszes alaphoz

A csokoládés krémhez

Elkészítés

A chilis cseresznyéhez

  1. A cseresznyét és chilit megmossuk, a gyümölcsöt késsel félbevágjuk, a magját eltávolítjuk. A chilit nagyobb darabokra vágjuk. Az egészet egy tálba tesszük a cukorral, alaposan átmasszírozzuk, majd fóliával lefedjük és a hűtőbe tesszük legalább 12 órára. Minél tovább áll, annál csípősebb lesz.

A kekszes alaphoz

  1. A kekszet porrá zúzzuk egy késes aprítóban, majd elkeverjük az olvasztott vajjal. Kivajazunk egy 20 centi átmérőjű piteformát (legyen kivehető alja), majd belenyomkodjuk a kekszes morzsát. Egy pohár segítségével kialakítjuk a pite alját, ha pedig kész, a megtöltésig fagyasztóba tesszük.

A csokoládés krémhez

  1. A chiliket megmossuk, majd egy kis lábosba tesszük a tejszínnel. Alacsony lángon felforraljuk, majd levesszük a tűzről. Hagyjuk állni 10 percig, majd újra felforraljuk.
  2. A tűzforró tejszínt a csokoládéra öntjük (használjunk szűrőt, hogy a chilimagok ne essenek bele a krémbe), majd állni hagyjuk 1-2 percig, míg a csokoládé el nem olvad. Ekkor egy habverővel elkeverjük, de csak addig, míg fényes, selymes krémet nem kapunk. Ne verjük ennél tovább a krémet, mert akkor szétválik.
  3. Kivesszük a fagyasztóból a kekszes alapot, majd körkörösen elrendezzük az alján a cseresznyéket egy rétegben. Ráöntjük a csokikrémet, elegyengetjük a tetejét és a pitét hűtőbe tesszük dermedni 1-2 órára.
  4. Tálalás előtt díszíthetjük cseresznyékkel, chilikkel, kakaóporral és csokoládédarabokkal. Érdemes meleg vízbe mártott, majd letörölt késsel szeletelni, hogy szép, sima vágásokat ejthessünk a pitén.
  • Receptkönyvben: 31
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 455
  • Feltöltés dátuma: 2023. június 16.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Chilis-csokis cseresznyepite
Lakos Benedek 264 recept

Esküszöm nem csak azért eresztettem össze ezt a három hozzávalót, mert mindegyik 'cs' betűvel kezdődik... Vagy, ha mégis, hát nagyon jól tettem, ugyanis egy isteni, ráadásul pofonegyszerű pite született meg a kísérletből. Luxusfaktor: 10, a munkaigény pedig a 0 felé tendál.

Hozzávalók

A chilis cseresznyéhez

A kekszes alaphoz

A csokoládés krémhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek