r
Nosalty Logó

Chilis-csokis cseresznyepite

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Lakos Benedek
Chilis-csokis cseresznyepite
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
süti sütés nélkül
  • 4% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A chilis cseresznyéhez

A kekszes alaphoz

A csokoládés krémhez

Összesen 775 kcal
  • 4% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A chilis cseresznyéhez

A kekszes alaphoz

A csokoládés krémhez

Összesen 6201 kcal
  • 4% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A chilis cseresznyéhez

A kekszes alaphoz

A csokoládés krémhez

Összesen 344 kcal
  • 4% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    7.7 g

Zsír

  • Összesen
    43.2 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    85 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    429.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    63 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    73 mg
  • Foszfor
    130 mg
  • Nátrium
    157 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    90.8 g
  • Cukor
    56 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    74.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    235 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    4 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    229 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    85 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    62 micro
Összesen 775 kcal
  • 4% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    61.2 g

Zsír

  • Összesen
    345.8 g
  • Telített zsírsav
    209 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    96 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    684 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3438.3 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    500 mg
  • Vas
    30 mg
  • Magnézium
    586 mg
  • Foszfor
    1037 mg
  • Nátrium
    1254 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    726.7 g
  • Cukor
    452 mg
  • Élelmi rost
    45 mg

VÍZ

  • Összesen
    596.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1884 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    34 mg
  • D vitamin:
    69 micro
  • K vitamin:
    57 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    107 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1829 micro
  • α-karotin
    25 micro
  • β-karotin
    683 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    500 micro
Összesen 6201 kcal
  • 4% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3.4 g

Zsír

  • Összesen
    19.2 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    38 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    191 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    28 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    33 mg
  • Foszfor
    58 mg
  • Nátrium
    70 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    40.4 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    33.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    105 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    102 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    38 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    28 micro
Összesen 344 kcal

Hozzávalók

A chilis cseresznyéhez

A kekszes alaphoz

A csokoládés krémhez

Elkészítés

A chilis cseresznyéhez

  1. A cseresznyét és chilit megmossuk, a gyümölcsöt késsel félbevágjuk, a magját eltávolítjuk. A chilit nagyobb darabokra vágjuk. Az egészet egy tálba tesszük a cukorral, alaposan átmasszírozzuk, majd fóliával lefedjük és a hűtőbe tesszük legalább 12 órára. Minél tovább áll, annál csípősebb lesz.

A kekszes alaphoz

  1. A kekszet porrá zúzzuk egy késes aprítóban, majd elkeverjük az olvasztott vajjal. Kivajazunk egy 20 centi átmérőjű piteformát (legyen kivehető alja), majd belenyomkodjuk a kekszes morzsát. Egy pohár segítségével kialakítjuk a pite alját, ha pedig kész, a megtöltésig fagyasztóba tesszük.

A csokoládés krémhez

  1. A chiliket megmossuk, majd egy kis lábosba tesszük a tejszínnel. Alacsony lángon felforraljuk, majd levesszük a tűzről. Hagyjuk állni 10 percig, majd újra felforraljuk.
  2. A tűzforró tejszínt a csokoládéra öntjük (használjunk szűrőt, hogy a chilimagok ne essenek bele a krémbe), majd állni hagyjuk 1-2 percig, míg a csokoládé el nem olvad. Ekkor egy habverővel elkeverjük, de csak addig, míg fényes, selymes krémet nem kapunk. Ne verjük ennél tovább a krémet, mert akkor szétválik.
  3. Kivesszük a fagyasztóból a kekszes alapot, majd körkörösen elrendezzük az alján a cseresznyéket egy rétegben. Ráöntjük a csokikrémet, elegyengetjük a tetejét és a pitét hűtőbe tesszük dermedni 1-2 órára.
  4. Tálalás előtt díszíthetjük cseresznyékkel, chilikkel, kakaóporral és csokoládédarabokkal. Érdemes meleg vízbe mártott, majd letörölt késsel szeletelni, hogy szép, sima vágásokat ejthessünk a pitén.
  • Receptkönyvben: 33
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 619
  • Feltöltés dátuma: 2023. június 16.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Chilis-csokis cseresznyepite
Lakos Benedek 386 recept

Esküszöm nem csak azért eresztettem össze ezt a három hozzávalót, mert mindegyik 'cs' betűvel kezdődik... Vagy, ha mégis, hát nagyon jól tettem, ugyanis egy isteni, ráadásul pofonegyszerű pite született meg a kísérletből. Luxusfaktor: 10, a munkaigény pedig a 0 felé tendál.

Hozzávalók

A chilis cseresznyéhez

A kekszes alaphoz

A csokoládés krémhez

Címlapról ajánljuk

„A gasztronómia nem egy rögzült állapot, folyton új és új...

Váncsa István könyvei alapművek a gasztrorajongók körében, legyenek képzett séfek, otthoni hobbiszakácsok vagy lelkes érdeklődők. A receptekből és esszékből építkező Lakoma-sorozat nemcsak a konyhában igazítja el az olvasót, de a kötetek tökéletes útmutatóul szolgálnak a tágan értelmezett gasztronómia világába, amibe belefér történelem, földrajz, kultúra és persze az ételek köré szövődő történetek is. Idén ősszel, immár bővítve, újra kiadták az Olasz lakomát, a szerzővel ennek apropóján beszélgettünk.

Kormos Lili

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...