r
Nosalty Logó

Meggyes-tejszínes szelet

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Meggyes-tejszínes szelet
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
185 °C
  • 2% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A díszítéshez

Összesen 1455 kcal
  • 2% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A díszítéshez

Összesen 5818 kcal
  • 2% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A díszítéshez

Összesen 160 kcal
  • 2% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.4 g

Zsír

  • Összesen
    97.4 g
  • Telített zsírsav
    59 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    29 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    543 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    691.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    33 mg
  • Kálcium
    158 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    42 mg
  • Foszfor
    286 mg
  • Nátrium
    168 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    129.8 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    400.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    892 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    88 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    48 micro
  • Kolin:
    249 mg
  • Retinol - A vitamin:
    878 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    174 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    371 micro
Összesen 1455 kcal
  • 2% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    61.5 g

Zsír

  • Összesen
    389.5 g
  • Telített zsírsav
    234 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    116 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    2173 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2767.2 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    131 mg
  • Kálcium
    632 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    170 mg
  • Foszfor
    1146 mg
  • Nátrium
    671 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    519.2 g
  • Cukor
    99 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    1602.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3570 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    353 micro
  • K vitamin:
    33 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    191 micro
  • Kolin:
    995 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3512 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    697 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1483 micro
Összesen 5818 kcal
  • 2% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1.7 g

Zsír

  • Összesen
    10.6 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    59 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    75.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    17 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    31 mg
  • Nátrium
    18 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.1 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    43.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    97 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    95 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    19 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    40 micro
Összesen 160 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A díszítéshez

Elkészítés

A tésztához

  1. A tojássárgákat keverjük habosra 3 ek cukorral.
  2. A fehérjéket verjük kemény habbá a maradék cukorral, majd keverjük a tojássárgás masszához.
  3. Adjuk hozzá az átszitált lisztet és a kakaót, öntsük a tésztát egy tepsibe, és előmelegített sütőben süssük 12-15 percig.
  4. A befőtt levét szűrjük le, adjunk hozzá 1l vizet, és édesítsük, fűszerezzük ízlés szerint. (Gyengén fűszeres meggyleves-ízűnek kell lennie).
  5. Öntsünk le egy keveset a léből, tegyük félre (kb. 5-6 ek elég).
  6. A többit keverjük össze a keményítővel, és főzzük sűrűre.
  7. A krémet osszuk két részre.
  8. Az egyik felébe még forrón keverjük bele a kimagozott meggyet. A másik felét hagyjuk kihűlni, majd keverjük össze a vajjal.
  9. A piskótát locsoljuk meg a félretett befőttlével, és kenjük meg előbb a meggyes, majd a vajas krémmel.
  10. A tejszínt a habfixálóval verjük habbá, aztán kenjük a sütemény tetejére.
  11. Csokiforgáccsal díszíthetjük.
  • Sütés hőfoka: 185 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 30*20*6
  • Sütés ideje: 12 perc
  • Receptkönyvben: 136
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 26460
  • Feltöltés dátuma: 2010. augusztus 25.

Ajánló

Tipp: Én a Dr. V.ker-féle étkezési keményítőt javallom, a többi szerintem szamócát sem ér, valamint Hulala növényi habbal készítettem a tejérzékenységem miatt (a habfix-et ugyanolyan jól "bírta", mint a rendes tejszín).

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Mivel az augusztus úgyis eléggé zsúfolt nálunk családi ünnepek tekintetében, úgy gondoltam, kicsit ideje újítani a névnapi süti-repertoáron. Íme. Bocsi, de a "gyerekek" megették a díszítőforgácsot, azért maradt le.

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A díszítéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...