Nosalty Logó

Meggyes pite Réka konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Réka1127
Ezen a képen: Meggyes pite Réka konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 6% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 22% Zsír

Tészta

Töltelék

Összesen 552 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 22% Zsír

Tészta

Töltelék

Összesen 4415 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 22% Zsír

Tészta

Töltelék

Összesen 343 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.5 g

Zsír

  • Összesen
    26.9 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    29 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    147.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    17 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    72 mg
  • Nátrium
    22 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    70.5 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    19.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    269 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    29 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    252 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    193 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    37 micro
Összesen 552 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    52.2 g

Zsír

  • Összesen
    215.6 g
  • Telített zsírsav
    43 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    101 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    64 g
  • Koleszterin
    229 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1177.1 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    164 mg
  • Kálcium
    138 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    111 mg
  • Foszfor
    577 mg
  • Nátrium
    174 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    564.3 g
  • Cukor
    143 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    154.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2149 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    23 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    235 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    152 micro
  • Kolin:
    244 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2018 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    1548 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    293 micro
Összesen 4415 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.1 g

Zsír

  • Összesen
    16.8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    18 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    91.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    11 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    45 mg
  • Nátrium
    14 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    43.9 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    12 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    167 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    157 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    120 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    23 micro
Összesen 343 Kcal

Hozzávalók

Tészta

Töltelék

Elkészítés

Tészta

  1. A lisztet a cukorral, a szódabikarbónával összekeverjük, majd a megolvasztott margarint, a vanília aromát, a tejfölt és a tojássárgáját hozzáadjuk a lisztes keverékhez, és az egészet összekeverjük.
  2. A tészta felét kivajazott formába elegyengetjük (én szilikonos formába sütöttem, oda nem kell margarin). Villával megszurkáljuk, és a zsemlemorzsát eloszlatjuk rajta.
  3. A meggyet leszűrjük, és az így kapott levet egy lábosba tesszük, hozzákeverjük a pudingport és a cukrot, majd összefőzzük. Ha kész, hozzákeverjük a meggyet is.
  4. Majd ezt a tölteléket a tésztára tesszük, és elegyengetjük rajta.
  5. Majd a tészta másik feléből tetszés szerinti mintákat kiszúrunk, és a töltelékre tesszük. Végül a tojásfehérjével megkenjük, és mehet a sütőbe, 30-35 percre 180 Celsius fokon.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sűtés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1323
  • Feltöltés dátuma: 2019. április 07.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Réka1127 4 recept

A tavasz megérkeztével jött az ihlet egy kis tavaszias sütemény megalkotására.

Hozzászólások

Hozzávalók

Tészta

Töltelék

Címlapról ajánljuk

További cikkek

6 étel, amit soha ne egyél meg nyersen

Vannak olyan ételek, amelyeket inkább nyersen kéne fogyasztanunk, hogy a bennük lévő tápanyagok ne illanjanak el főzés közben (ilyen a brokkoli vagy a fokhagyma), azonban akadnak olyan ételek is, amelyeket pont, hogy csak hőkezelés után szabad megennünk. Mutatjuk, melyek ezek!