r
Nosalty Logó

Meggyes lepény 3.

Edit
Meggyes lepény 3.
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

606
Kalória
7g
Fehérje
81.9g
Szénhidrátok
28.6g
Zsír
81.2g
Víz
36.2g
Koleszterin
2.6g
Rost
39.9g
Cukor
  • 4% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 606 kcal
  • 4% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 7249 kcal
  • 4% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 289 kcal
  • 4% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    7 g

Zsír

  • Összesen
    28.6 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    36 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    420.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    101 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    181 mg
  • Nátrium
    96 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    81.9 g
  • Cukor
    40 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    81.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    334 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    33 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    41 mg
  • Retinol - A vitamin:
    268 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    784 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    109 micro
Összesen 606 kcal
  • 4% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    83.8 g

Zsír

  • Összesen
    342.7 g
  • Telített zsírsav
    66 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    162 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    102 g
  • Koleszterin
    434 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5050.9 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    239 mg
  • Kálcium
    1214 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    241 mg
  • Foszfor
    2172 mg
  • Nátrium
    1157 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    983 g
  • Cukor
    479 mg
  • Élelmi rost
    32 mg

Víz

  • Összesen
    974.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4005 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    38 mg
  • C vitamin:
    99 mg
  • D vitamin:
    87 micro
  • K vitamin:
    394 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    303 micro
  • Kolin:
    497 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3220 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    9406 micro
  • β-crypt
    16 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1312 micro
Összesen 7249 kcal
  • 4% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    3.3 g

Zsír

  • Összesen
    13.7 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    17 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    201.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    48 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    87 mg
  • Nátrium
    46 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    39.2 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    38.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    160 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    128 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    375 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    52 micro
Összesen 289 kcal

Elkészítés

  1. A kimagozott meggyet lecukrozzuk, kis fahéjjal összekeverjük, és állni hagyjuk.
  2. Addig elkészítjük a tésztát: a lisztet, sütőport, porcukrot, citromhéjat összekeverjük, majd a margarinnal elmorzsoljuk. A 2 tojás sárgáját beletesszük, és gyorsan puha tésztát gyúrunk belőle, hogy a kéz melegétől ne nagyon olvadjon meg a margarin.
  3. Kettéosztjuk a tésztát úgy, hogy az egyik fél egy kicsit nagyobb legyen, ez kerül alulra. Jól lisztezett deszkán a tepsinknél kicsit nagyobbra nyújtjuk, és beletesszük úgy, hogy az oldalaira is kerüljön tészta. Vékonyan megszórjuk zsemlemorzsával.
  4. A meggyet lecsepegtetjük, kinyomkodjuk, és egyenletessen eloszlatjuk a tésztán. Megint megszórjuk egy kis zsemlemorzsával.
  5. A másik tésztát akkorára nyújtjuk, ami pont befedi a meggyet. Jól lenyomkodjuk a széleit .
  6. Tojásfehérjével megkenjük a tésztát, majd villával megszurkáljuk, és előmelegített sütőben szép pirosra sütjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 perc
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Sütés hőfoka: 165 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses

Ma a piacon vettem 10 kg meggyet, hogy eltegyem télire. Kimagoztam,  lecukroztam, és félretettem, hogy majd holnap üvegbe rakom. Néha meg kell keverni, hogy a cukor feloldódjon benne rendesen. Egy ilyen keverés alkalmával, mikor felemeltem a fedőt, és megcsapott a meggy isteni illata, "olthatatlan vágyakozás" fogott el egy kis meggyes lepény után. 70 perc múlva már az egész lakásban terjengett a meggyes süti illata.

További receptek

Marhahúsos empanada

Spanyolországban és a dél-amerikai országokan honos finomság az empanada, amelynek tradicionális verziója szaftos marhahúsraguval készül. Az omlós tészta és a fűszeres belső kettőse ...

Lakos Benedek

Quiche lorraine egyszerűen

A francia szakácskönyvek dugig vannak jobbnál jobb pitékkel, ezek ősanyja pedig nem más, mint a quiche lorraine. Ez az omlós tésztájú, sós töltelékű piték legegyszerűbb verziója, nem ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Bodzaszörp tartósítószer nélkül

Imádom a bodzát, ezért minden tavasszal alig várom, hogy elkezdődjön a szezonja! Gyerekkorunkban a tesómmal is mindig szedtünk, és míg akkor anyukámnak kellett megcsinálni, addig ma már ...