r
Nosalty Logó

Meggyes lepény 3.

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Edit
Meggyes lepény 3.
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
165 °C
  • 4% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 606 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 7249 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 289 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    7 g

Zsír

  • Összesen
    28.6 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    36 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    420.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    101 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    181 mg
  • Nátrium
    96 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    81.9 g
  • Cukor
    40 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    81.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    334 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    33 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    41 mg
  • Retinol - A vitamin:
    268 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    784 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    109 micro
Összesen 606 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    83.8 g

Zsír

  • Összesen
    342.7 g
  • Telített zsírsav
    66 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    162 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    102 g
  • Koleszterin
    434 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5050.9 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    239 mg
  • Kálcium
    1214 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    241 mg
  • Foszfor
    2172 mg
  • Nátrium
    1157 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    983 g
  • Cukor
    479 mg
  • Élelmi rost
    32 mg

VÍZ

  • Összesen
    974.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4005 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    38 mg
  • C vitamin:
    99 mg
  • D vitamin:
    87 micro
  • K vitamin:
    394 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    303 micro
  • Kolin:
    497 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3220 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    9406 micro
  • β-crypt
    16 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1312 micro
Összesen 7249 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    3.3 g

Zsír

  • Összesen
    13.7 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    17 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    201.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    48 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    87 mg
  • Nátrium
    46 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    39.2 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    38.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    160 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    128 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    375 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    52 micro
Összesen 289 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A kimagozott meggyet lecukrozzuk, kis fahéjjal összekeverjük, és állni hagyjuk.
  2. Addig elkészítjük a tésztát: a lisztet, sütőport, porcukrot, citromhéjat összekeverjük, majd a margarinnal elmorzsoljuk. A 2 tojás sárgáját beletesszük, és gyorsan puha tésztát gyúrunk belőle, hogy a kéz melegétől ne nagyon olvadjon meg a margarin.
  3. Kettéosztjuk a tésztát úgy, hogy az egyik fél egy kicsit nagyobb legyen, ez kerül alulra. Jól lisztezett deszkán a tepsinknél kicsit nagyobbra nyújtjuk, és beletesszük úgy, hogy az oldalaira is kerüljön tészta. Vékonyan megszórjuk zsemlemorzsával.
  4. A meggyet lecsepegtetjük, kinyomkodjuk, és egyenletessen eloszlatjuk a tésztán. Megint megszórjuk egy kis zsemlemorzsával.
  5. A másik tésztát akkorára nyújtjuk, ami pont befedi a meggyet. Jól lenyomkodjuk a széleit .
  6. Tojásfehérjével megkenjük a tésztát, majd villával megszurkáljuk, és előmelegített sütőben szép pirosra sütjük.
  • Sütés hőfoka: 165 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Elkészítettem: 100 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 4
  • 7 napos nézettség: 28
  • Össznézettség: 56733
  • Feltöltés dátuma: 2010. július 20.

Ajánló

Természetessen meggybefőttel is elkészíthető. Ha friss meggyből készítjük, a megmaradt lé jó lesz szörpnek.  Jó étvágyat hozzá!

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Ma a piacon vettem 10 kg meggyet, hogy eltegyem télire. Kimagoztam,  lecukroztam, és félretettem, hogy majd holnap üvegbe rakom. Néha meg kell keverni, hogy a cukor feloldódjon benne rendesen. Egy ilyen keverés alkalmával, mikor felemeltem a fedőt, és megcsapott a meggy isteni illata, "olthatatlan vágyakozás" fogott el egy kis meggyes lepény után. 70 perc múlva már az egész lakásban terjengett a meggyes süti illata.

Hozzászólások

Krityó

Edit! A Story-t olvasva elképzeltem a cukrozott meggy látványát, érzem az illatát... és most gy?zök nyeldesni, mert a sütemény ízét is... ennem kell ilyen lepényt!!! Köszi, hogy megosztottad velünk ezt a receptet! Üdv: Kriszti

Edit

Kedves Krityó ! Örülök , hogy nálad is sikerült beindítani a gyomornedveket. Hajrá lehet sütni. Üdv Edit

Törölt felhasználó

Editkém, az ilyen receptek miatt fogják feltalálni az illatos képerny?t!:) Hétvégén szingli leszek, így megrohanom a piacot és elteszem az els? adag meggy-málna-szeder dzsememet. Kata

Edit

Kedves Rizsa . Örülök , hogy erre jártál:)))))Siess a piacra nehogy lemaradj a meggyszezonról . Jó munkát :))))) Puszi Edit

Törölt felhasználó

Ma megcsináltuk, de a tésztája nagyon morzsálódós lett és túl édes lett. :S

Edit

Kedves MettyKeeH ! Hát erre nem tudok mit mondani , mert ez a tészta ilyen:)) A cukorból lehet kevesebbet rakni , ha nem szereted az édes sütit :)) Üdv Edit

Törölt felhasználó

Szia Edit! Csak szeretném megköszönni ezt a fincsi süti receptet. Ma megsütöttem a kis családomnak és nagyon izlett nekik.Nagyon-nagyon fincsi lett. Mint a nagykönyvben megírva.Üdv Melinda

Edit

Kedves Linduska ! Nagyon szívesen:)) Örülök , hogy tetszett és hogy sikerült elkészítened ! Tegnap én is pont ezt sütöttem , és ma a tepsib?l már csak a szélét tudtam kiszedni. Azért szeretem ezt a receptet mert fél óra alatt összelehet dobni , ha a meggymagozást nem számoljuk bele:))) Cseresznyével és almával is lehet készíteni ! :Üdv Edit

Törölt felhasználó

Szia legközelebb sárgabarackkal fogom megsütni.Üdv Melinda

Edit

Kedves Melinda ! Nagyon jó ötlet:)) Majd fényképezd le,és tedd fel , ilyen biztos nincs fent:)) Üdv Edit

Törölt felhasználó

A liszthez ( 60 dkg(sz-tem elég 30dk margarin, mert attól lesz a tésztája morzsás. egyébként isteni.

Törölt felhasználó

Kipróbáltam és köszönöm a receptet. Nekem kicsit kevesebb cukorral jobb. A tésztával a kinyújtáskor picit bajlódtam, de végül több liszttel sikerült.

Edit

Kedves Fenyvesi Lászlóné !Nagyon örülök , hogy kipróbáltad és ízlett. A tészta nyújtásánál jól alá kell lisztezni a deszkát . De ha mégis szakadna akkor sincs gáz mert kilehet javítgatni kézzel is.:))) Üdv Edit

Törölt felhasználó

A tésztát lehetetlen kinyújtani.. Akinek sikerült, jelentkezzen. A Stahl-módszerrel (folpack) valamelyest összejött. Üdv: Era

Edit

Kedves Era ! Nekem már nagyon sokszor sikerült , az az mindig amikor elkészítem:))) Jól alá kell lisztezni a deszkát ,és gyorsan kell összedolgozni a tésztát , hogy a vaj ne olvadjon meg nagyon a kéz melegét?l. Ha most csináltad valószín? , hogy a nagy meleg is besegít a vaj gyorsabb olvadásához , de azért így sem "lehetetlen " elkészíteni:)) Nyújtás közben többször lisztezz a tészta alá , és a tetejét is szórd meg miel?tt feltekered a nyújtófára . Így biztos sikerül. Esetleg tedd h?t?be egy fél órára miel?tt nyújtod , de lisztezni akkor is kell:)) Remélem nem vette kedvedet, és legközelebbi sikerül! Üdv Edit

Törölt felhasználó

Köszi, legközelebb majd így, több lisztezéssel csinálom. Amúgy az íze nagyon finom lett, és pillanatok alatt elfogyott! Üdv: Era

Edit

Kedves Era ! Ennek nagyon örülök , hogy ízlett :)) Különben van egy ismer?söm aki azt mondta , hogy ? kézzel szokta belenyomkodni a tepsi aljába a tésztát , és a tetejére is kis gombócokat lapít szét , és toldozza foldozza amíg be nem fedi az egészet:))))))) Ez is egy megoldás , de szerintem megy az nyújtással is csak gyakorlás kérdése:))) A lényeg pedig nem a küllemén van, hanem az ízén:))))))))))))))) Üdv Edit

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Egy meglepő eszköz kell az igazán omlós linzerhez

Biztos sokan ismerjük azt a klasszikus túrós-kakaós linzert, aminek különlegessége a tészta reszelésében rejlik. Ez a fantasztikus technika adja a sütemény utánozhatatlan állagát, amit kóstolva felmerülhet bennünk a kérdés: miért nem használjuk ezt többször?