r
Nosalty Logó

Klasszikus meggyes pite Katicától

Katica
Klasszikus meggyes pite Katicától
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Pitetészta

Töltelék

706
Kalória
10.6g
Fehérje
97.7g
Szénhidrát
30.2g
Zsír
74.1g
Víz
103.5g
Koleszterin
3.2g
Élelmi rost
33.3g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 14% Zsír

Pitetészta

Töltelék

Összesen 706 kcal
  • 5% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 14% Zsír

Pitetészta

Töltelék

Összesen 4232 kcal
  • 5% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 14% Zsír

Pitetészta

Töltelék

Összesen 316 kcal
  • 5% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.6 g

Zsír

  • Összesen
    30.2 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    103 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    588.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    30 mg
  • Kálcium
    145 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    266 mg
  • Nátrium
    118 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    97.7 g
  • Cukor
    33 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    74.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    79 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    39 micro
  • Kolin:
    81 mg
  • Retinol - A vitamin:
    40 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    471 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    138 micro
Összesen 706 kcal
  • 5% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    63.4 g

Zsír

  • Összesen
    181.4 g
  • Telített zsírsav
    71 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    77 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    21 g
  • Koleszterin
    621 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3532.3 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    179 mg
  • Kálcium
    872 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    161 mg
  • Foszfor
    1595 mg
  • Nátrium
    706 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    586.1 g
  • Cukor
    200 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

Víz

  • Összesen
    444.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    476 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    37 mg
  • D vitamin:
    240 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    235 micro
  • Kolin:
    486 mg
  • Retinol - A vitamin:
    239 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    2826 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    828 micro
Összesen 4232 kcal
  • 5% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.7 g

Zsír

  • Összesen
    13.5 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    46 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    262.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    65 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    119 mg
  • Nátrium
    53 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    43.6 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    33.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    35 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    18 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    210 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    62 micro
Összesen 316 kcal

Elkészítés

Pitetészta

  1. A magozott meggyet egy szűrőben csöpögtessük le, tegyük félre. A lisztet keverjük el a sóval, sütőporral, cukorral, morzsoljuk el benne a zsírt. Adjuk hozzá a tojássárgákat, és a tejföllel gyúrjuk össze. Osszuk két egyforma részre.
  2. Egy 20×30 cm-es tepsit készítsünk elő. Az egyik tésztát sütőpapíron nyújtsuk el a tepsi méretére úgy, hogy a tepsi oldalán is legyen a tésztából. Emeljük be a tepsibe, egy villával szurkáljuk meg, szórjuk meg a búzadarával. A tölteléket egyenletesen osszuk el a tésztán.
  3. A másik tésztát is nyújtsuk el, fektessük a töltelék tetejére, és ezt is szurkáljuk meg a villával. 180 C fokra előmelegített sütőben 25 perc alatt készre sütjük.
  4. A sütőből kivéve kenjük le a vaníliás cukorral elkevert tejjel. Tetejére borítsunk egy tiszta konyharuhát úgy, hogy ne érjen hozzá, és így letakarva pihentessük 10-15 percet. Hagyjuk teljesen kihűlni. Porcukorral enyhén meghintve szervírozzuk.

Töltelék

  1. A lecsöpögtetett meggyet ízesítjük a cukorral, vaníliás cukorral és a fahéjjal.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Sütés ideje: 25 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 20×30

Még Nagyikám receptjei között akadtam rá, és olvasgatva rájöttem, hogy nagyon kedvelt volt ez a pitetésztája, mert majdnem minden gyümölcsös pitéjének ez volt az alap tésztája. Tényleg nagyon finom, porhanyós. Kompótokból is nagyon finom.

További receptek

Spenótos-zöldborsós quiche

A quiche receptje sokakat elrettent, leginkább azért, mert nehéznek mutatja magát. Az alábbi verzió ezt próbálja fellazítani, ugyanis mind a tészta, mind a töltelék összeállítás ...

Lakos Benedek

Quiche lorraine egyszerűen

A francia szakácskönyvek dugig vannak jobbnál jobb pitékkel, ezek ősanyja pedig nem más, mint a quiche lorraine. Ez az omlós tésztájú, sós töltelékű piték legegyszerűbb verziója, nem ...

Lakos Benedek

Spenótos galette

Bár ma már bármelyik időszakban elérhető a spenót fagyasztott formája, mégsem feledkezhetünk meg arról, hogy most, koranyáron van igazán szezonja. A friss spenót aligha hasonlítható ...

Kristyán Fanni

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...