r
Nosalty Logó

Klasszikus meggyes pite Katicától

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Katica
Klasszikus meggyes pite Katicától
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 14% Zsír

Pitetészta

Töltelék

Összesen 706 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 14% Zsír

Pitetészta

Töltelék

Összesen 4232 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 14% Zsír

Pitetészta

Töltelék

Összesen 316 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.6 g

Zsír

  • Összesen
    30.2 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    103 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    588.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    30 mg
  • Kálcium
    145 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    266 mg
  • Nátrium
    118 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    97.7 g
  • Cukor
    33 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    74.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    79 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    39 micro
  • Kolin:
    81 mg
  • Retinol - A vitamin:
    40 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    471 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    138 micro
Összesen 706 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    63.4 g

Zsír

  • Összesen
    181.4 g
  • Telített zsírsav
    71 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    77 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    21 g
  • Koleszterin
    621 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3532.3 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    179 mg
  • Kálcium
    872 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    161 mg
  • Foszfor
    1595 mg
  • Nátrium
    706 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    586.1 g
  • Cukor
    200 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    444.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    476 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    37 mg
  • D vitamin:
    240 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    235 micro
  • Kolin:
    486 mg
  • Retinol - A vitamin:
    239 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    2826 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    828 micro
Összesen 4232 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.7 g

Zsír

  • Összesen
    13.5 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    46 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    262.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    65 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    119 mg
  • Nátrium
    53 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    43.6 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    33.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    35 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    18 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    210 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    62 micro
Összesen 316 Kcal

Hozzávalók

Pitetészta

Töltelék

Elkészítés

Pitetészta

  1. A magozott meggyet egy szűrőben csöpögtessük le, tegyük félre. A lisztet keverjük el a sóval, sütőporral, cukorral, morzsoljuk el benne a zsírt. Adjuk hozzá a tojássárgákat, és a tejföllel gyúrjuk össze. Osszuk két egyforma részre.
  2. Egy 20×30 cm-es tepsit készítsünk elő. Az egyik tésztát sütőpapíron nyújtsuk el a tepsi méretére úgy, hogy a tepsi oldalán is legyen a tésztából. Emeljük be a tepsibe, egy villával szurkáljuk meg, szórjuk meg a búzadarával. A tölteléket egyenletesen osszuk el a tésztán.
  3. A másik tésztát is nyújtsuk el, fektessük a töltelék tetejére, és ezt is szurkáljuk meg a villával. 180 C fokra előmelegített sütőben 25 perc alatt készre sütjük.
  4. A sütőből kivéve kenjük le a vaníliás cukorral elkevert tejjel. Tetejére borítsunk egy tiszta konyharuhát úgy, hogy ne érjen hozzá, és így letakarva pihentessük 10-15 percet. Hagyjuk teljesen kihűlni. Porcukorral enyhén meghintve szervírozzuk.

Töltelék

  1. A lecsöpögtetett meggyet ízesítjük a cukorral, vaníliás cukorral és a fahéjjal.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 20×30
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 100 alkalommal
  • Receptkönyvben: 193
  • Tegnapi nézettség: 80
  • 7 napos nézettség: 1164
  • Össznézettség: 141811
  • Feltöltés dátuma: 2016. július 15.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Még Nagyikám receptjei között akadtam rá, és olvasgatva rájöttem, hogy nagyon kedvelt volt ez a pitetésztája, mert majdnem minden gyümölcsös pitéjének ez volt az alap tésztája. Tényleg nagyon finom, porhanyós. Kompótokból is nagyon finom.

Hozzászólások (4)

Wawa

Köszi, hogy megosztottad a receptet, ma megsütöttem és a család szerint sokkal finomabb, mint a megszokott családi recept szerinti.

Katica

Igazán örülök, hogy ízlett kedves Családodnak a sütid, és köszönöm visszajelzésedet. Én nagyon sok pitémet, már ezzel az alappal készítem, s?t még, ha csak egy kis édesre vágynak, akkor nem teszek mást, mint gazdagon megkenem lekvárral a tésztát és úgy sütöm.

gazcsi

Klassz a recept, fagyasztott meggyb?l is meg lehet csinálni?

Katica

Köszönöm. Kompóttal is nagyon sokszor készítettem és fagyasztottal is. A kompótosat ugyan úgy, mint a friss gyümölcsöset, a fagyasztottnál pedig, amikor már egy kicsit kiengedett, gyengéden megnyomkodtam, úgy csepegtettem le, és a búzadarából 1 ev?kanállal többet tettem. Azt látod majd, hogy mennyi lé jön bel?le ki és inkább emeld még a darát, de ha nem akarod a dara mennyiségét emelni, tehetsz hozzá 2 ev?kanál édes morzsát is. Ez lehet darált keksz, vagy darált babapiskóta, esetleg ledarált maradék piskóta széle is. Jó sütést kívánok.

gazcsi

Köszi a gyors és kielégít? választ!

Reni90

Nekem szétesik, repedezik a tészta. Mit ronthattam el?

Katica

Még nyújtás közben, vagy már a sütésnél?

Reni90

Nyújtás közben. Már gyúrásnál láttam, hogy nem valami szép a tészta, alig akart összeállni. :(

Katica

Nem tudom, hogy milyen liszttel dolgozol, de a grízes liszt nem jó, csak a sima. A másik pedig, ilyenkor nyugodtan tegyél hozzá még egy kicsi tejfölt. Csak túl lágyra nem szabad gyúrnod.

greek64

Szia! Megsütöttem, - annyi változtatással, hogy durvára darált diót tettem a meggy alá búzadara helyett. Zseniális lett, biztosan még sokszor megcsinálom, más gyümölccsel- pl. almával is .Köszi a receptet, ezentúl csak ezt a pite tésztát használom!

Hozzávalók

Pitetészta

Töltelék

Címlapról ajánljuk

9 étel, melyet a nyárkedvenc lecsó ihletett

A lecsó a kedvenc nyári ételeink dobogósa – bár most tényleg eszméletlen drágának számít sajnos, néhány paradicsom és paprika, no meg némi hagyma felhasználásával és egy szuper recepttel simán feldobhatunk vele egytálételeket, húsokat, pitéket, rizses fogásokat is!

Nosalty

További cikkek

Ezek az élelmiszerek fognak először eltűnni az életünkből

A klímaváltozás hatásait nem lehet tagadni, hiszen a jelenséget évről évre egyre jobban érezzük a saját bőrünkön. A hőség egyre nagyobb, a víz pedig egyre fogy, ezen felül pedig azzal is szembe kell néznünk, hogy bizonyos élelmiszerek is el fognak tűnni a színről.

Szlovákiának sikerült az, amiről mi még csak álmodunk

Szlovákia óriási sikert ért el, északi szomszédunk ugyanis csaknem fél év alatt visszahozta a betétdíjas rendszert a boltokba, június végétől pedig már nem is találkozhatunk olyan üdítős flakonokkal és dobozokkal, amelyek ne lennének visszaválthatóak.