r
Nosalty Logó

Meggyes-mogyorós piskóta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Meggyes-mogyorós piskóta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 7% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A piskótához

A meggyzseléhez

A csokikrémhez

A mogyorókrémhez

A tetejére

Összesen 888 kcal
  • 7% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A piskótához

A meggyzseléhez

A csokikrémhez

A mogyorókrémhez

A tetejére

Összesen 3551 kcal
  • 7% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A piskótához

A meggyzseléhez

A csokikrémhez

A mogyorókrémhez

A tetejére

Összesen 265 kcal
  • 7% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    17.2 g

Zsír

  • Összesen
    46.6 g
  • Telített zsírsav
    33 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    101 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1020.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    28 mg
  • Kálcium
    213 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    115 mg
  • Foszfor
    381 mg
  • Nátrium
    274 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    105 g
  • Cukor
    68 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    69.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    191 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    51 mg
  • Retinol - A vitamin:
    187 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    46 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    78 micro
Összesen 888 kcal
  • 7% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    68.6 g

Zsír

  • Összesen
    186.3 g
  • Telített zsírsav
    131 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    38 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    403 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4083.2 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    114 mg
  • Kálcium
    853 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    460 mg
  • Foszfor
    1524 mg
  • Nátrium
    1095 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    420.2 g
  • Cukor
    272 mg
  • Élelmi rost
    34 mg

VÍZ

  • Összesen
    278 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    764 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    86 micro
  • Kolin:
    205 mg
  • Retinol - A vitamin:
    748 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    185 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    311 micro
Összesen 3551 kcal
  • 7% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.2 g

Zsír

  • Összesen
    14 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    306.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    64 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    35 mg
  • Foszfor
    114 mg
  • Nátrium
    82 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31.6 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    20.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    57 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    56 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    14 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    23 micro
Összesen 265 kcal

Hozzávalók

A piskótához

A meggyzseléhez

A csokikrémhez

A mogyorókrémhez

A tetejére

Elkészítés

A piskótához

  1. A piskótához felverjük a tojásfehérjéket egy csipet sóval és a cukorral, majd beleszitáljuk az előzőleg összekevert kakaós, sütőporos lisztet. Sütőpapíros gáztepsiben tűpróbáig sütjük.
  2. A zseléhez a meggybefőtt levét a zselatinnal elkeverjük, majd felforraljuk, picit kihűtjük. A töltésnél inkább folyékony legyen, mint darabos.
  3. A csokikrémhez csomómentesre keverjük a tojást a liszttel, a kakaóporral és a tejjel, majd lassú tűzön folyamatosan kevergetve besűrítjük, majd langyosra hűtjük. A vajat porcukorral habosra keverjük, és a kihűlt főzött krémhez adjuk.
  4. A mogyorókrémet mikróban kicsit meglangyosítjuk.
  5. A kihűlt piskótát 3 részre vágjuk, az első lapot megkenjük a meggyzselével, rászórjuk a magozott meggyszemeket is, a második lapot megkenjük a mogyorókrémmel, majd az első lapra rakjuk, és az egészet a főzött krémmel bevonjuk. Tetejét díszíthetjük kókuszreszelékkel, tortadarával, olvasztott csokicsíkokkal.
  6. Hűtőben pihentessük egy órát tálalás előtt.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 40x35
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 8
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 2144
  • Feltöltés dátuma: 2011. november 26.

Ajánló

Ez a fajta könnyű piskóta nagyon alkalmas torták készítéséhez is, kakaó nélkül szép fehér marad, olyan cukrászdai. A főzött krém is nagyon jó tortatölteléknek, kakaó helyett ízesíthetű kávéval, vaníliával, csokival, narancslével, citromlével, kókuszreszelékkel, darált dióval; épp amilyen tortát készítünk éppen.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

El kellett használnom a mélyhűtőben talált tojásfehérjéket, egy adag, dobostortából kimaradt csokikrémet és egy fél üveg silány minőségű mogyorókrémet.

Hozzávalók

A piskótához

A meggyzseléhez

A csokikrémhez

A mogyorókrémhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek