Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Epres-fehércsokis piskóta

Epres-fehércsokis piskóta
Epres-fehércsokis piskóta
40 perc / előkészület: 30 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Kedves kollégáimnak megígértem, hogy viszek be valami sütit. Igazából az alap koncepció csak annyi volt, hogy legyen benne valami gyümölcs meg valami krém. Amikor már minden megvolt, akkor elkezdtem agyalni a formán. Végül ez sült ki belőle... :)

hozzávalók / 4 adag

piskóta

fehércsokis krém

díszítés

ajánlat


Szólj hozzá!

elkészítés

Piskóta

  1. A tojásokat kettéválasztjuk. A fehérjéből kemény habot verünk.
  2. A tojássárgákat és a cukrot óvatosan hozzákeverjük (robotgép, alacsony fokozaton).
  3. A lisztet és a sütőport elvegyítjük, majd óvatosan beleforgatjuk a masszába (ezt már fakanállal).
  4. Egy nagyobb (hogy ne legyen olyan magas a piskóta) sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük, és előmelegített sütőben 180 fokon megsütjük. (tűpróba)

Fehércsokis krém

  1. A fehér csokit vízgőz felett megolvasztjuk, majd gyorsan a mascarponéhoz keverjük. (Azért gyorsan, hogy a csoki ne dermedjen meg és ne legyen csomós.)
  2. A 1,5 dl tejszínt robotgéppel keményre verjük, és óvatosan a mascarponés masszához forgatjuk.
  3. Az epret vékony szeletekre vágjuk.

Díszítés + összeállítás

  1. A kihűlt piskótából korongokat szaggatunk. Egy korongot megkenünk krémmel, vagy habzsákkal nyomunk rá, és rárakjuk az eperszeleteket. Egy másik korongot megkenünk vékonyan (csak annyira, hogy hozzátapadjon az eper és ne essen le róla), és rátesszük.
  2. Vízgőz felett megolvasztjuk az étcsokit, és az elkészült sütik tetejére csorgatjuk, vagy kenjük, kinek ahogy tetszik.
  3. 1-2 órára hűtőbe tesszük, hogy a krém kicsit megdermedjen.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: kb. 30*35 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 932
elküldve: 0
receptkönyvben: 14
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

tigragi

Mióta szakács: 2016.05.26.
1 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: ebéd, uzsonna
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert
alkalom: Valentin-nap, vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

piskótatorta, epres mini torta

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

814
tojás 5 db
finomliszt 5 evőkanál
cukor 5 ek
sütőpor 1 csomag
mascarpone 250 g
fehér csokoládé 100 g
habtejszín 1.5 dl
eper 20 dkg
étcsokoládé 70 g