r
Nosalty Logó

Meggyes-mandulás kalács

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Timcsó
Meggyes-mandulás kalács
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
  • 8% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához

A mázhoz

A díszítéshez

A forma kikenéséhez

Összesen 645 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához

A mázhoz

A díszítéshez

A forma kikenéséhez

Összesen 3861 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához

A mázhoz

A díszítéshez

A forma kikenéséhez

Összesen 262 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    17.2 g

Zsír

  • Összesen
    27.5 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    96 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    579 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    34 mg
  • Kálcium
    117 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    96 mg
  • Foszfor
    264 mg
  • Nátrium
    62 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    85.6 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    74 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    169 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    94 micro
  • Kolin:
    73 mg
  • Retinol - A vitamin:
    138 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    374 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    135 micro
Összesen 645 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    103.2 g

Zsír

  • Összesen
    165 g
  • Telített zsírsav
    64 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    66 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    22 g
  • Koleszterin
    575 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3474.1 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    203 mg
  • Kálcium
    703 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    575 mg
  • Foszfor
    1584 mg
  • Nátrium
    370 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    513.6 g
  • Cukor
    123 mg
  • Élelmi rost
    41 mg

VÍZ

  • Összesen
    444.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1012 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    31 mg
  • C vitamin:
    27 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    561 micro
  • Kolin:
    435 mg
  • Retinol - A vitamin:
    826 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2241 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    810 micro
Összesen 3861 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    7 g

Zsír

  • Összesen
    11.2 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    39 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    235.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    48 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    39 mg
  • Foszfor
    108 mg
  • Nátrium
    25 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34.9 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    30.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    69 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    38 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    56 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    152 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    55 micro
Összesen 262 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A mázhoz

A díszítéshez

A forma kikenéséhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A kétszínű tésztát külön kelesztjük, ezért két edényben dolgozunk. Az egyik edénybe tesszük a langyos tej és élesztő felét felfuttatjuk, majd hozzáadunk 2 ek cukrot, 1 tojást, 1/2 ek mandulaaromát, 4 dkg szeletelt mandulát, 5 dkg olvasztott vajat, végül 20-22 dkg liszttel sima tésztává gyúrjuk.
  2. A másik edénybe tesszük a maradék tejet és élesztőt, felfuttatjuk, majd hozzáadunk 3 ek cukrot, 1/2 ek mandulaaromát, 4 dkg szeletelt mandulát, 5 dkg olvasztott vajat, 1 tojást, 3 dkg kakaóport, 30 dkg pincés meggyet és a maradék (20-25 dkg) lisztet. Jól összegyúrjuk, és a másik tésztával együtt pihentetjük egy órát.
  3. Ha pihentek, kinyújtjuk mindkét tésztarészt, és a fehérre tesszük a barnát, feltekerjük, és olajozott formába tesszük (nagyobb gyümölcskenyér formába tettem, de a kuglóf forma is nagyon jó), majd pihentetjük 30 percet.
  4. Ha pihent, 50 fokra melegített sütőben még pihentetjük 30 percet , majd feltekerjük a sütőt 175 fokra, és kb. 40 perc alatt sül szép pirosra.
  5. Ha megsült, elkészítjük a mázt a tetejére: a tojásfehérjét kikeverjük az 5 ek porcukorral, majd a forró kalácsra öntjük, megszórjuk a maradék mandulával. Kb. 5-10 perc alatt megköt a máz, és ha kicsit hűlt, szeletelhető.
  • Sütés hőfoka: 175 °C
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 85
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 3866
  • Feltöltés dátuma: 2012. május 23.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Timcsó 30 recept

A meggyet akartam elhasználni, mert lassan itt az új, és még van tavalyi, de nem akartam már meggyes pitét sütni... Azt majd a frissből. :-) A meggy-mandula kombináció viszont egész jó, olyan "bon-bonos". :-)

Hozzávalók

A tésztához

A mázhoz

A díszítéshez

A forma kikenéséhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek