Ostoros kalács 4. - csokis
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 8% Fehérje
- 61% Szénhidrát
- 15% Zsír
A tésztához
-
250g finomliszt910 kcal
-
13g élesztő13 kcal
-
125g tej70 kcal
-
14g tojás17 kcal
-
35 kcal
-
1g só0 kcal
-
8g cukor29 kcal
-
0 kcal
-
2g citromhéj1 kcal
A töltelékhez
A tetejére
-
14g tojás17 kcal
-
13g mandulapehely74 kcal
Összesen
1873
kcal
- 8% Fehérje
- 61% Szénhidrát
- 15% Zsír
A tésztához
-
1000g finomliszt3640 kcal
-
50g élesztő53 kcal
-
500g tej280 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
16g napraforgó olaj141 kcal
-
4g só0 kcal
-
30g cukor116 kcal
-
0 kcal
-
6g citromhéj3 kcal
A töltelékhez
A tetejére
-
55g tojás69 kcal
-
50g mandulapehely295 kcal
Összesen
7495
kcal
- 8% Fehérje
- 61% Szénhidrát
- 15% Zsír
A tésztához
-
43.5g finomliszt158 kcal
-
2.2g élesztő2 kcal
-
21.8g tej12 kcal
-
2.4g tojás3 kcal
-
0.7g napraforgó olaj6 kcal
-
0.2g só0 kcal
-
1.3g cukor5 kcal
-
0.1g szódabikarbóna0 kcal
-
0.3g citromhéj0 kcal
A töltelékhez
-
10.9g margarin78 kcal
-
10.9g porcukor42 kcal
-
1.3g cukrozatlan kakaópor3 kcal
A tetejére
-
2.4g tojás3 kcal
-
2.2g mandulapehely13 kcal
Összesen
325
kcal
- 8% Fehérje
- 61% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 15% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 37.9 g
Zsír
-
Összesen 69.5 g
-
Telített zsírsav 14 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 32 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 20 g
-
Koleszterin 90 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1597.8 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 95 mg
-
Kálcium 240 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 136 mg
-
Foszfor 478 mg
-
Nátrium 636 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 275.6 g
-
Cukor 76 mg
-
Élelmi rost 12 mg
VÍZ
-
Összesen 69.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 551 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 11 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 20 micro
-
K vitamin: 59 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 184 micro
-
Kolin: 116 mg
-
Retinol - A vitamin: 519 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 382 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 170 micro
Összesen
1873
kcal
- 8% Fehérje
- 61% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 15% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 151.7 g
Zsír
-
Összesen 278.1 g
-
Telített zsírsav 54 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 128 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 79 g
-
Koleszterin 360 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6391.3 g
-
Cink 17 mg
-
Szelén 380 mg
-
Kálcium 959 mg
-
Vas 21 mg
-
Magnézium 544 mg
-
Foszfor 1914 mg
-
Nátrium 2544 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 9 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 1102.2 g
-
Cukor 306 mg
-
Élelmi rost 48 mg
VÍZ
-
Összesen 276.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2203 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 43 mg
-
C vitamin: 8 mg
-
D vitamin: 79 micro
-
K vitamin: 237 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 21 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 735 micro
-
Kolin: 466 mg
-
Retinol - A vitamin: 2075 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1527 micro
-
β-crypt 11 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 680 micro
Összesen
7495
kcal
- 8% Fehérje
- 61% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 15% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.6 g
Zsír
-
Összesen 12.1 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 16 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 278.1 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 17 mg
-
Kálcium 42 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 24 mg
-
Foszfor 83 mg
-
Nátrium 111 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 48 g
-
Cukor 13 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 12 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 96 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 10 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 32 micro
-
Kolin: 20 mg
-
Retinol - A vitamin: 90 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 66 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 30 micro
Összesen
325
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
1 kg finomliszt
-
5 dkg élesztő
-
5 dl tej
-
1 db tojás
-
2 ek napraforgó olaj
-
1 kk só
-
3 ek cukor
-
1 kk szódabikarbóna
-
1 citromból nyert citromhéj
A töltelékhez
-
25 dkg margarin
-
25 dkg porcukor
-
3 ek cukrozatlan kakaópor
A tetejére
-
1 db tojás
-
5 dkg mandulapehely
Elkészítés
A tésztához
- A tejet meglangyosítjuk, és feloldjuk benne a cukrot.
- A lisztet tálba tesszük, a közepébe fészket csinálunk. Belemorzsoljuk az élesztőt, és kb. 1 dl tejet öntünk rá.
- Ha az élesztő felfutott, beleütjük a tojást, és beletesszük a többi hozzávalót.
- Jól kidolgozzuk a tésztát. Akkor jó, ha a táltól és a kezünktől elválik.
- Letakarjuk, és meleg helyen duplájára kelesztjük.
- Amíg kel a tészta, kikeverjük a krémet.
- A megkelt tésztát átgyúrjuk, és 6 részre osztjuk.
- A cipókat kinyújtjuk, és megkenjük a krémmel.
- 3-3 darabot összefonunk, tepsibe tesszük a fonatokat.
- Megkenjük tojással, és megszórjuk szeletelt mandulával.
- Kb. fél órát még kelesztjük, és hideg sütőben kezdjük el sütni.
- Sütés közben a krém kiolvad, de ha kivesszük a sütőből, és a tepsiben hagyjuk kihűlni, akkor magába szívja a kifolyt vajas krémet.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 40 perc
- Receptkönyvben: 56
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 8692
- Feltöltés dátuma: 2011. március 01.
Ajánló
Reggelire egy pohár kakaóval tökéletes.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
NS
17514 recept
Nagyon sokszor sütünk kalácsot , hol ilyen, hol olyan töltelékkel. A családunk minden tagja más fajtát szeret, ez a kivétel, mert ezt mindenki szereti. Két vastag fonat lesz belőle. Aki nem szeretne nagy adagot, csak a felét készítse. A krémes tölteléknek köszönhetően napokig nem szárad meg, finom szaftos marad.