r
Nosalty Logó

Ostoros kalács 4. - csokis

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Ostoros kalács 4. - csokis
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 1873 kcal
  • 8% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 7495 kcal
  • 8% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 325 kcal
  • 8% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    37.9 g

Zsír

  • Összesen
    69.5 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    32 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    90 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1597.8 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    95 mg
  • Kálcium
    240 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    136 mg
  • Foszfor
    478 mg
  • Nátrium
    636 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    275.6 g
  • Cukor
    76 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    69.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    551 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    59 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    184 micro
  • Kolin:
    116 mg
  • Retinol - A vitamin:
    519 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    382 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    170 micro
Összesen 1873 kcal
  • 8% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    151.7 g

Zsír

  • Összesen
    278.1 g
  • Telített zsírsav
    54 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    128 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    79 g
  • Koleszterin
    360 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6391.3 g
  • Cink
    17 mg
  • Szelén
    380 mg
  • Kálcium
    959 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    544 mg
  • Foszfor
    1914 mg
  • Nátrium
    2544 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1102.2 g
  • Cukor
    306 mg
  • Élelmi rost
    48 mg

VÍZ

  • Összesen
    276.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2203 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    43 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    237 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    21 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    735 micro
  • Kolin:
    466 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2075 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1527 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    680 micro
Összesen 7495 kcal
  • 8% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.6 g

Zsír

  • Összesen
    12.1 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    16 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    278.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    42 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    83 mg
  • Nátrium
    111 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    48 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    12 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    96 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    90 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    66 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    30 micro
Összesen 325 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. A tejet meglangyosítjuk, és feloldjuk benne a cukrot.
  2. A lisztet tálba tesszük, a közepébe fészket csinálunk. Belemorzsoljuk az élesztőt, és kb. 1 dl tejet öntünk rá.
  3. Ha az élesztő felfutott, beleütjük a tojást, és beletesszük a többi hozzávalót.
  4. Jól kidolgozzuk a tésztát. Akkor jó, ha a táltól és a kezünktől elválik.
  5. Letakarjuk, és meleg helyen duplájára kelesztjük.
  6. Amíg kel a tészta, kikeverjük a krémet.
  7. A megkelt tésztát átgyúrjuk, és 6 részre osztjuk.
  8. A cipókat kinyújtjuk, és megkenjük a krémmel.
  9. 3-3 darabot összefonunk, tepsibe tesszük a fonatokat.
  10. Megkenjük tojással, és megszórjuk szeletelt mandulával.
  11. Kb. fél órát még kelesztjük, és hideg sütőben kezdjük el sütni.
  12. Sütés közben a krém kiolvad, de ha kivesszük a sütőből, és a tepsiben hagyjuk kihűlni, akkor magába szívja a kifolyt vajas krémet.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Receptkönyvben: 56
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 8677
  • Feltöltés dátuma: 2011. március 01.

Ajánló

Reggelire egy pohár kakaóval tökéletes.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nagyon sokszor sütünk kalácsot , hol ilyen, hol olyan töltelékkel. A családunk minden tagja más fajtát szeret, ez a kivétel, mert ezt mindenki szereti. Két vastag fonat lesz belőle. Aki nem szeretne nagy adagot, csak a felét készítse. A krémes tölteléknek köszönhetően napokig nem szárad meg, finom szaftos marad.

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?