Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Meggyes diós szelet

Meggyes diós szelet
Meggyes diós szelet
65 perc / előkészület: 30 perc sütés: 35 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Anyukám készítette a sütit, nagyon finom!

hozzávalók / 5 adag

tészta

töltelék

Szólj hozzá!

elkészítés

tészta

  1. Keverőtálba rakjuk a liszt felét, majd hozzárakjuk a puha margarint, a cukrot, a tejfölt, a tojássárgákat, és tésztát gyúrunk (a lisztet szükség szerint adjuk hozzá fokozatosan).
  2. Tegyük hidegre 1-2 órát, majd vágjuk két egyenlő darabra, és nyújtsuk el.

töltelék

  1. A dióhoz keverjük a cukrot, öntsük rá a tejet, és keverjük el.
  2. Egy olajjal kikent tepsibe tegyük az első tésztát, majd kenjük rá a diós tölteléket, és rakjuk rá a kimagozott meggyet, majd fedjük be a megmaradt tésztával.
  3. 180 fokon kb. 30-40 percet sütjük.
  • sütési hőfok: 180°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 345
elküldve: 0
receptkönyvben: 37
elkészítve: 4/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Angie-30

Mióta szakács: 2011.10.11.
355 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 5 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

diós süti meggyel, meggyes-diós sütemény, meggyes szelet dióval

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

1240
margarin 25 dkg
tojássárgája 2 db
tejföl 180 ml
cukor 5 ek
vaníliás cukor 1 csomag
sütőpor 1 csomag
rétesliszt 50 dkg
dió 15 dkg
cukor 10 dkg
tej 1 dl
meggy 1 kg