Nosalty Logó

Kávés-áfonyás süti

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Kávés-áfonyás süti
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 467 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 3724 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 301 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.5 g

Zsír

  • Összesen
    23.6 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    90 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    811.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    233 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    64 mg
  • Foszfor
    333 mg
  • Nátrium
    158 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    56.8 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    58.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    142 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    39 micro
  • Kolin:
    83 mg
  • Retinol - A vitamin:
    135 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    86 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    148 micro
Összesen 467 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    76.1 g

Zsír

  • Összesen
    188.4 g
  • Telített zsírsav
    30 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    58 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    91 g
  • Koleszterin
    720 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6495.1 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    157 mg
  • Kálcium
    1866 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    509 mg
  • Foszfor
    2660 mg
  • Nátrium
    1262 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    454.1 g
  • Cukor
    225 mg
  • Élelmi rost
    28 mg

VÍZ

  • Összesen
    467.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1136 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    22 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    136 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    309 micro
  • Kolin:
    665 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1078 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    686 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1188 micro
Összesen 3724 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.2 g

Zsír

  • Összesen
    15.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    58 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    527.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    151 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    41 mg
  • Foszfor
    216 mg
  • Nátrium
    102 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36.9 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    37.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    92 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    54 mg
  • Retinol - A vitamin:
    87 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    56 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    96 micro
Összesen 301 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az áfonyát a vajjal elkevert forró kávéba áztatjuk (egy picit forralhatjuk is, ha nincs időnk vagy kedvünk sokáig áztatni, de ez esetben a margarint csak forralás után keverjük bele).
  2. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük.
  3. További habverés közben belekeverjük lassan a cukrot, a tojások sárgáját egyenként, majd a sütőporral elkevert lisztet.
  4. Ezután következik bele a dió, mák, áfonya (kávéval együtt), amit óvatoson beleforgatunk a masszába.
  5. Kizsírozott (vajazott) lisztezett tepsiben 180 fokon tűpróbáig sütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 1632
  • Feltöltés dátuma: 2012. október 06.

Ajánló

Ízlés szerint további "adalékanyagokkal" dúsítható, mandula, mogyoró, csokidarabok, aszalt és kandírozott gyümölcsök. Muffinformában is elkészíthető.

Receptkategóriák

Érettségi találkozóra készültem, és az előzőn is jól esett az otthonról vitt süti - mindenkitől egy kicsi, jóféle kínálatot eredményezett -, most ezzel a kreálmánnyal készültem.

Hozzászólások

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Egy mítosz dőlt meg – nem a stressz okozza a...

Ha éppen rossz időszakon mész keresztül, vagy valamiért nagyon stresszes vagy, te is a nasik után nyúlsz? Ha eddig úgy érezted, hogy ilyenkor lehet, hiszen mindenki így csinálja, van egy rossz hírünk: egy friss kutatás szerint sem a nassolásért, sem a túlevésért nem a stressz hatására a szervezetünkben lejátszódó folyamatok a felelősek.