Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Epres harlekin bomba

Epres harlekin bomba
Epres harlekin bomba
55 perc / előkészület: 30 perc főzés: 5 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A "nosalty-s" receptekből ollóztam össze. Ez lett belőle! :D

hozzávalók / 4 adag

A piskótához

A krémhez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A piskóta hozzávalóiból (kivéve a kakaót) összeallitjuk a piskótamasszát, és kettéosztjuk, felébe keverjük a kakaót - ez lesz a barna piskóta -, a másik fele úgy marad - ez lesz a sárga piskóta, majd megsütjük.
  2. Mikor kihűlt a piskóta, egyforma darabokra felvágjuk, és kirakjuk az előtte fóliával kibélelt tálat úgy, hogy egy barna piskóta, egy sárga piskótadarab, hogy kockás (harlekin) legyen.
  3. A joghurtba belekeverjük a zselatint, a 4 ek cukrot, és az egészet felmelegítjük (nem főzzük!), majd kihűtjük.
  4. A tejszínt keményre verjük, és összekeverjük a joghurtos masszával.
  5. Az epret felaprózzuk.
  6. A kitapétázott tálba először teszünk egy kis joghurtos masszát, majd epret, megint massza, megint eper, megint massza, és eperrel zárjuk (esetleg piskótával is lehet zárni).
  7. Letakarjuk a tetejét fóliával, és egy éjszakát a hűtőben altatjuk.
  8. Másnap levesszük a fóliát, kiborítjuk, és szeletelhetjük.
  9. Díszíthetjük tejszínhabbal, eperrel, csokimázzal, vagy csak úgy magában is maradhat.

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 13x26 cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 7 684
elküldve: 4
receptkönyvben: 202
elkészítve: 5/9
Facebookon megjelent: -

szakács

palice

Mióta szakács: 2011.02.16.
47 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
szezon: tavasz
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

eperkrémes piskótabomba, epres kockás sütemény

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

571
tojás 6 db
finomliszt 6 evőkanál
cukor 6 ek
cukrozatlan kakaópor 2 ek
sütőpor 1 csomag
joghurt 420 g
habtejszín 200 ml
cukor 4 ek
zselatin 20 g
eper 700 g