Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Meggyes-csokis piskóta

Meggyes-csokis piskóta
Meggyes-csokis piskóta
40 perc / előkészület: 10 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Mi nagyon szeretjük ezt a finom és könnyen elkészíthető süteményt. Ha szeretnénk, a tésztához adhatunk 1 citrom vagy akár 1 narancs reszelt héját, szerintem úgy is nagyon finom, és még különlegesebb! :) 

hozzávalók / 8 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Én általában először a száraz hozzávalókkal kezdem, összekeverjük a lisztet, a cukrot, a kakaóport és a szódabikarbónát.
  2. Majd hozzáadjuk az olajat, a tejet és végül a tojást. Ezt akár robotgéppel, akár kézzel, a lényeg az, hogy csomómentesre keverjük.
  3. Egy sütőpapírral kibélelt őzgerinc vagy szögletes sütőformába öntjük a masszát, melyet a végén megszórunk meggyel. Ebből az adagból 2 sütésnyi lesz, akárcsak a képen.
  4. 180 fokon kb. 30-35 percig sütjük, mindig tűpróbával ellenőrizzük.
  5. Ha kész, a sütőpapír segítségével kihúzzuk a formából, szeletekre vágjuk, és egy pohár rizstejjel tálalom. :)
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 100 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 3 018
elküldve: 1
receptkönyvben: 33
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Tóth- Szabó Alexandra

Mióta szakács: 2014.12.19.
7 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, tejmentes
költség egy főre: megfizethető receptek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

kakaós meggyes őzgerinc, kakaós piskóta teljes kiőrlésű lisztből, kakaós-meggyes piskóta

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

329
teljes kiőrlésű liszt 15 púpozott ek
barna cukor 11 ek
cukrozatlan kakaópor 2 ek
szódabikarbóna 1 teáskanál
napraforgó olaj 11 ek
rizstej 2.5 dl
tojás 1 db
meggy 500 g