Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Meggyes-csokis mogyorókocka

Meggyes-csokis mogyorókocka
Meggyes-csokis mogyorókocka
40 perc / előkészület: 15 perc főzés: 5 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon hasonlít az ízvilága a Feketeerdő torta krémjéhez...nagyon finom, könnyű piskótával.

hozzávalók / 12 adag

Tészta

Krém

Szólj hozzá!

elkészítés

Tészta

  1. A tojásokat kettéválasztjuk. A fehérjét a sóval kemény habbá verjük, majd felváltva egyenként beledolgozzuk a tojások sárgáját és a cukrot. Fehéredésig tovább keverjük.
  2. A lisztet, a keményítővel, a sütőporral, a szódabikarbónával és a mogyoróval összekeverjük, majd óvatosan beledolgozzuk a tojásos masszába.
  3. Egy 30×40 cm-es tepsibe sütőpapírt szabunk, a kész masszát beleöntjük, elegyengetjük, és 180 C fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt készre sütjük.
  4. Tepsiben hagyjuk kihűlni.
  5. Hűlés után kiborítjuk, óvatosan eltávolítjuk a papírt róla, és hosszában kettévágjuk. A krém 3/4 részét rákenjük az egyik fél tésztára, befedjük a másik fél tésztával, és a maradék krémet a tetejére kenjük. Tetszés szerinti kockákra vágva szervírozzuk.

Krém

  1. A pudingport kikeverjük a meggy levével, a vízzel, és a cukorral sűrűre főzzük. Hagyjuk teljesen kihűlni.
  2. A meggyet nagyon apróra vágjuk, a csokoládét nagy lukú reszelőn lereszeljük.
  3. Ha a puding kihűlt, 0,5 dl tejszínnel kikeverjük, és beledolgozzuk a meggyet és a csokireszeléket.
  4. A maradék tejszínt a fixálóval kemény habbá verjük, és óvatosan a pudingos masszához keverjük. Megbolondítható egy kevés rummal is a krém.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 30×40 cm
  • elkészítettem: 50 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 174
elküldve: 0
receptkönyvben: 41
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: 1

szakács

Katica

Mióta szakács: 2013.08.10.
169 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

mogyorós süti meggyel, habos-mogyorós sütemény

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

176
finomliszt 1 evőkanál
törökmogyoró 8 dkg
étkezési keményítő 1 evőkanál
1 csipet
cukor 3 ek
tojás 3 db
sütőpor 1 kk
szódabikarbóna 1 kk
tejszínízű pudingpor 2 ek
cukor 2 ek
meggybefőtt 10 dkg
étcsokoládé 5 dkg
növényi tejszín 2.5 dl
habfixáló 0.5 csomag
meggylé 1 dl
víz 0.5 dl