r
Nosalty Logó

Kelt habos epres

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
koszider
Kelt habos epres
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 4% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 574 kcal
  • 4% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 3435 kcal
  • 4% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 192 kcal
  • 4% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.5 g

Zsír

  • Összesen
    18.6 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    181 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    361.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    28 mg
  • Kálcium
    86 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    29 mg
  • Foszfor
    143 mg
  • Nátrium
    73 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    91.2 g
  • Cukor
    55 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    140 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    166 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    64 mg
  • D vitamin:
    29 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    84 micro
  • Kolin:
    124 mg
  • Retinol - A vitamin:
    161 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    46 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    182 micro
Összesen 574 kcal
  • 4% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    68.9 g

Zsír

  • Összesen
    111.4 g
  • Telített zsírsav
    61 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    34 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    1083 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2167.8 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    169 mg
  • Kálcium
    516 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    172 mg
  • Foszfor
    855 mg
  • Nátrium
    435 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    547 g
  • Cukor
    332 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

VÍZ

  • Összesen
    840.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    995 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    387 mg
  • D vitamin:
    174 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    506 micro
  • Kolin:
    747 mg
  • Retinol - A vitamin:
    968 micro
  • α-karotin
    30 micro
  • β-karotin
    274 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1091 micro
Összesen 3435 kcal
  • 4% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.8 g

Zsír

  • Összesen
    6.2 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    60 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    120.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    29 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    48 mg
  • Nátrium
    24 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.4 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    46.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    55 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    41 mg
  • Retinol - A vitamin:
    54 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    15 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    61 micro
Összesen 192 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. Az élesztőt 1 dl langyos tejben, 1 ek cukorral elkeverjük, felfuttatjuk.
  2. Közben a tojások sárgájat kikeverjük a maradék cukorral, majd a vajjal (végig használhatjuk a kézi masina habverő fejét).
  3. Ehhez adjuk az élesztős tejet, a lisztet és mégannyi tejet (kb. 1 dl-t), hogy nokedli sűrűségű, vagyis sűrűn folyó tésztát kapjunk.
  4. A tepsit kibéleljük sütőpapírral (vagy kivajazzuk - belisztezzük), beleöntjük a tésztát, eligazítjuk.
  5. A tésztát 1 óráig,langyos helyenkelesztjük.
  6. Közben előmelegítjük a sütőt, az epret megmossuk, lecsepegtetjük, a túl nagy szemeket felvágjuk.
  7. A megkelt tésztára rászórjuk az epret, és kb. 30 perc alatt készre sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy a közepe se legyen ragacsos.
  8. A tojások fehérjét felverjük a porcukorral, és a kész süteményre simítjuk.
  9. Visszadugjuk a sütőbe, csökkentjük a hőfokot, és kb. 10-15 perc alatt rászárítjuk a habot. Akkor kész, ha a hab tetejemár kemény, esetleg meg is repedezik, itt-ott barnás foltok jelennek meg.
  10. Hagyjuk egy kicsit hűlni, és már fel is vághatjuk.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 38x24x6
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Receptkönyvben: 71
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 5580
  • Feltöltés dátuma: 2011. május 13.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Kelt habos epres
koszider 90 recept

Már megint bedőltem! Annyit fogadkoztam, hogy nem veszek műepret, de nem tudtam ellenállni a színének, illatának. Na, olyan is volt, mintha hungarocellből vágták volna ki, ezen már se cukor, se tejszínhab nem segít. Mentve, ami még menthető, nekiálltam az itt látható süteménynek, ami máskülönben nagy kedvenc, nem túl édes, annál inkább gyümölcsös. Hogy javítsak az esélyein, rácsepegtettem egy kis sűrű eperlekvárt. (Ezzel aztán jól elbántam a sütivel, mert a lekvár kifolyt a tésztából, alig tudtam felvágni – ezt ne csináljátok.) Újból megfogadtam: epret májusban veszek, csakis a piacon. Addig is itt a kelt habos epres receptje, ha itt az ideje, próbáljátok ki, nem fog csalódást okozni!

Hozzávalók

A tésztához

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek