r
Nosalty Logó

Gyümölcshabos csokiburgerek

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Gyümölcshabos csokiburgerek
adag
Előkészítés
perc
  • 4% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 15% Zsír

mintás csokikorongok

eperhab

Összesen 240 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 15% Zsír

mintás csokikorongok

eperhab

Összesen 1925 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 15% Zsír

mintás csokikorongok

eperhab

Összesen 250 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.3 g

Zsír

  • Összesen
    14.4 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    27 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    214.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    71 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    83 mg
  • Nátrium
    31 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.5 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    50 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    59 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    58 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    17 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    10 micro
Összesen 240 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    34.5 g

Zsír

  • Összesen
    115.2 g
  • Telített zsírsav
    70 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    34 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    215 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1716.4 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    571 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    211 mg
  • Foszfor
    661 mg
  • Nátrium
    244 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    196.3 g
  • Cukor
    177 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    400.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    472 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    113 mg
  • D vitamin:
    38 micro
  • K vitamin:
    26 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    69 micro
  • Kolin:
    88 mg
  • Retinol - A vitamin:
    461 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    137 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    80 micro
Összesen 1925 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.5 g

Zsír

  • Összesen
    15 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    28 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    224.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    74 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    86 mg
  • Nátrium
    32 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.6 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    52.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    62 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    60 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    18 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    10 micro
Összesen 250 Kcal

Hozzávalók

mintás csokikorongok

eperhab

Elkészítés

mintás csokikorongok

  1. Először írásvetítő fóliából vágjunk ki 5 cm átmérőjű köröket, ahányat szeretnénk (törékenysége miatt számoljunk rá párat, és vegyük figyelembe, hogy mindegyik bucihoz 2 db-ra van szükség). Sütőpapírra készítsük ki egymástól távol ezeket az írásvetítő fólia darabokat, és tisztítsuk meg kozmetikai vattával az ujjlenyomatoktól.
  2. Megolvasztjuk, majd temperáljuk a fehér csokoládét.
  3. Rátesszük a sablonunkat az írásvetítő fóliára, és egy spatulával határozott mozdulattal átkenjük a csokoládét a mintán, majd felhúzzuk a sablont. Így járunk el a fólia darabok felével, ha a sablon alá bement a csoki, elmossuk és eltöröljük gyorsan.
  4. Megolvasztjuk, és temperáljuk az étcsokoládét, és rákenjük a már mintás írásvetítő fólia darabokra, inkább lógjon túl a csokoládé, de legyen mindenhol, ne túl vékony rétegben. Kés segítségével felhúzzuk a fólia darabot, és egy másik tálcára áthelyezzük őket, hogy így dermedjenek meg (tipp: ha van macaron szilikon sütőlapunk, abban is készülhetnek ezek az étcsokis darabok, szabályosabbak lesznek). A nem mintás írásvetítő lapokat is bekenjük az étcsokoládéval, és áthelyezzük a tálcára.
  5. Ha megvagyunk minddel, hűtőszekrénybe helyezzük egy órára.
  6. Kivesszük őket, és finoman lehúzzuk az acetát lapokat a díszeinkről. Vigyázzunk velük, mert el tudnak törni.

eperhab

  1. Fölverjük a tejszínhabot, és felhasználásig visszatesszük a hűtőbe.
  2. Elkészítjük az eperpürét: az epret leturmixoljuk és szitán átpasszírozzuk, majd hozzáadjuk a cukrot. Csípősre melegítjük, éppen ne forrjon, de forró legyen. Hozzáadjuk az előre hideg vízbe beáztatott zselatint.
  3. Elkeverjük, majd egy tálban hozzáadjuk a joghurtot, és jól összekeverjük. Végül óvatosan alákeverjük a felvert hideg tejszínt.
  4. Hűtőben dermesztjük, majd habzsákban adagolva rányomjuk egy csokoládé korongra, és a tetejére helyezünk egy mintás korongot.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 57
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 6059
  • Feltöltés dátuma: 2014. május 24.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Ezt a remek gyümölcshabot egy tortához készítettem, és a maradékát használtam fel ezekhez a mutatós bucikhoz. A csokikorongokat maminti art sablonnal mintáztam, akár napokkal előbb el lehet őket készíteni.

Hozzávalók

mintás csokikorongok

eperhab

Címlapról ajánljuk

További cikkek